Livsnyternes øy Malta

«Her får vi oppleve fantastisk natur, og guiden forteller oss om den interessante historien»

Avreisedato: 31. mars 2024 | 9 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

En historisk perle i Middelhavet

På Malta er hele hovedstaden på UNESCOs verdensarvliste!

Malta, med sin strategiske beliggenhet sør i Middelhavet, har i flere århundrer vært midtpunktet for både seilingsruter og sivilisasjonen. Dette har gjort øyene ettertraktet for mange nasjoner og de har vært erobret og beskyttet av alle europeiske stormakter.  7000 år med historie og gjestfrihet har gjort Malta til en unik destinasjon. Øyenes fargerike historie blir gjenspeilt i den rike arkitekturen. Fra prehistoriske templer, palasser og imponerende fort til Middelalder- og Barokk-byer som ligger som en perfekt ramme rundt det hele.

 

  Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Inkludert utflukt til den vakre naboøya Gozo

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Malta, St. Pauls Bay
Avreisedato: 31. mars 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 08. april 2024

Program

Søndag: Hjem – Malta Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.09,50. Etter 2 timer lander vi i Frankfurt og går videre til Maltaflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Malta kl.16,05 og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de siste kilometerne til Pebbles Resort beliggende ved St. Pauls Bay, hvor vi skal bo 8 netter. Vi har inkludert frokost og middag hver dag under oppholdet.

Mandag-søndag: På Malta  En dag drar vi på utflukt til Maltas hovedstad, Valletta. Her får vi med oss en lokalguide på en rundtur i byen. Hele Valletta er på UNESCOs verdensarvliste og vi besøker Barraca-hagene som er bygd på forsvarsverket som omgir byen, med flott utsikt over havet. Vi får også en guidet rundtur i byen med Auberge de Vastille et Leon og den imponerende St. Johan katedralen som noen av høydepunktene. En annen dag under oppholdet har vi også inkludert utflukt til naboøya Gozo. Vi blir hentet på hotellet med buss som tar oss med til fergeleiet og fergen over til Gozo. Her får vi oppleve fantastisk natur, og guiden forteller oss om den interessante historien.  Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen går til Mdina og Mosta. Vi starter med besøk i Mdina, som tidligere var Maltas hovedstad. Vi kan utforske de trange gatene, og får en fantastisk utsikt over øya. Her kan også de som ønsker gå inn i St Pauls katedralen med lokalguiden (inngang ikke inkludert). Om ettermiddagen besøker også Mosta med Mosta kirke som har en av verdens største kupler. De andre dagene under oppholdet kan vi slappe av eller gå og se oss rundt i de mange små butikkene og restaurantene i byen, ta oss et bad i et av bassengene, besøke fitness avdelingen, eller ta en lunsj i en av restaurantene på hotellet, eller i smågatenen som omgir hotellet Vi kan besøke nabobyer, dra på stranden eller andre spennende oppdagelsesutflukter.

Mandag: Malta – hjem Tidlig avreise fra hotellet før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Frankfurt. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Gardermoen kl.12,20 og tar farvel med reiselederen og de andre deltagerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*8 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 320,- (enkeltrom utover 20%)
*Rom med utsikt mot bassenget kr. 1 200,- per rom