Lofoten – enestående naturopplevelse

«….fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten til Å»

Avreisedato: 29. august 2021 | 5 dager | Turpris: 8590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 13
Pensjonistforbundet

Fiskevær og unik natur i Lofoten

Utfluktsdag til Vesterålen med Hurtigruten!

Lofoten, en vakker del av Norge, gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. I år gir vi dere en mulighet til å oppleve denne delen av landet, som kanskje er ukjent for mange. Svolvær og områdene rundt byr på det vakreste av natur i Norges land! På denne turen får du se alt fra åpne landskap med skogkledde lier til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet og vakre fiskevær. Vi utforsker det fantastiske landskapet i Svolvær på flere utflukter og vi bor midt i sentrum av Lofoten! Vi besøker også Vikingmuseet som er bygget rundt et stort viking-hus – det største i området. Denne naturopplevelsen bør alle unne seg minst en gang i livet!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi får oppleve spektakulær natur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8590
Sted: Norge, Lofoten, Svolvær
Avreisedato: 29. august 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 02. september 2021

Program

Søndag: Hjem – Lofoten Vi har fremmøte på Gardermoen, hvor vi møter reiselederen og de andre deltakerne. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Evenes, avgang kl.08,55. Flyturen tar ca. 1,5 time. Ved ankomst tar vi plass i bussen som tar oss med forbi Harstad til Hemmestad Brygge, en okergul perle ved havet, hvor tiden har stått stille i 200 år. Det gamle handelsstedet har et bryggerhus, krambu og handels- og postkontor. Etter besøket her kjører vi til Refsnes hvor vi tar fergen til Refsnes. Herfra fortsetter vi det siste stykket frem til Svolvær. Her skal vi bo midt i sentrum i 4 netter.

Mandag, tirsdag og onsdag: I Lofoten Frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder. En dag skal vi kjøre Lofoten på langs. Vi kjører forbi Leknes til Flakstadøya, videre gjennom imponerende kystnatur med stupbratte fjell frem til Vikten. Her finner vi den kjente Glasshytta med kunsthåndverk med kvarts fra Lofotfjellene. Herfra fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten til Å. Underveis besøker vi også fiskeværet Sund og smeden i Sund, samt at vi besøker Ramberg, kjent for sin flotte sandstrand. Felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk på Lofotr Vikingmuseum, hvor vi får en guidet rundtur og kan se oss rundt i vikingmuseet. Herfra fortsetter vi til” Lofotens Venezia”, Henningsvær. Her kan vi sette oss ned å ta en kaffekopp mens vi nyter den flotte utsikten. På tilbakeveien til Svolvær tar vi en fotostopp ved Lofotkatedralen (ikke inngang). Den siste utfluktsdagen skal vi på tur til Vesterålen, med Hurtigruten. Vi kjører til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Vesterålen og Melbu. Herfra er det ikke så langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd og man kan f.eks. besøke Hurtigrutemuseet. Om ettermiddagen går vi om bord i Hurtigruten som tar oss med på det mest spektakulære stykket av reisen – og hvis være tillater det kommer vi helt inn i Trollfjorden. Vi nyter den fantastiske utsikten og er tilbake i Svolvær kl.18,30.

Torsdag: Lofoten – hjem Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører til flyplassen på Evenes. Her går vi om bord i flyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,05. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen, og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter og aktiviteter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 000,- (enkeltrom utover 20%)
Rabatt for:
*Reise uten fly kr. 1 400,- (oppmøte og avreise fra flyplass Evens på egenhånd)