Lofoten – enestående naturopplevelse

«….fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten, til Å»

Avreisedato: 19. august 2024 | 5 dager | Turpris: 10590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 12
Pensjonistforbundet

Fiskevær og unik natur i Lofoten

Utfluktsdag til Vesterålen med Hurtigruten!

Lofoten – en vakker del av Norge, som gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. I år gir vi dere en mulighet til å oppleve denne delen av landet, som kanskje er ukjent for mange. Turen går fra åpne landskap med skogkledde lier til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet, og vakre fiskevær i idylliske Lofoten. Denne naturopplevelsen bør alle unne seg minst en gang i livet!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi får oppleve spektakulær natur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10590
Sted: Norge, Lofoten, Svolvær
Avreisedato: 19. august 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 23. august 2024

Program

Mandag: Hjem – Lofoten Vi har fremmøte på Gardermen på egenhånd. Her møter vi reiselederen, de andre deltakerne og sjekker inn på direkteflyet til Evenes, avgang kl.13,20. Flyturen tar ca. 1,5 time. Ved ankomst tar bussen oss via Lofast til Fiskebøl. Her svinger vi av veien og kjører på nordsida av av Austvågøy frem Laukvik, kjent fra TV serien ”da damene dro”. Herfra forsetter vi til Svolvær, hvor vi skal vi bo midt i sentrum i 4 netter. Vi samles til felles middag ved ankomst.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Lofoten Frokost inkludert hver dag, middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. En dag skal vi kjøre Lofoten på langs. Vi kjører forbi Leknes til Flakstadøya, videre gjennom imponerende kystnatur med stupbratte fjell frem til Vikten. Her finner vi den kjente Glasshytta med kunsthåndverk med kvarts fra Lofotfjellene. Herfra fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten, til Å. Underveis besøker vi også fiskeværet Sund og smeden i Sund, samt at vi besøker Ramberg, kjent for sin flotte sandstrand. Felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk på Lofotr Vikingmuseum, hvor vi får en guidet rundtur og kan se oss rundt i vikingmuseet. Herfra fortsetter vi til” Lofotens Venezia”, Henningsvær. Her kan vi sette oss ned og ta en kaffekopp mens vi nyter den flotte utsikten. På tilbakeveien til Svolvær tar vi en fotostopp ved Lofotkatedralen (ikke inngang). Den siste utfluktsdagen skal vi på tur til Vesterålen med Kystruten. Vi kjører til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Vesterålen og Melbu. Herfra er det ikke så langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd og man kan f.eks. besøke Hurtigrutemuseet. Om ettermiddagen går vi om bord i Kystruten som tar oss med på det mest spektakulære stykket av reisen – og hvis være tillater det kommer vi helt inn i Trollfjorden. Vi nyter den fantastiske utsikten og er tilbake i Svolvær kl.18,30.

Fredag: Lofoten – hjem Frokost. Vi blir hentet av buss som tar oss med til flyplassen på Evenes. Her går vi om bord i flyet til Oslo, avgang kl.11,05.  Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen, og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 000,- (enkeltrom utover 20%)