Mandelblomstring på Costa Blanca – Albir

«….til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppstensgrotten»

Avreisedato: 31. januar 2024 | 15 dager | Turpris: 13590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Mandelblomstring langs vakre Costa Blanca

Opplev fantastisk mandelblomstring i Albir!

Bli med og opplev det virkelige Spania og Costa Blanca. Spania er så mye mer enn strender, svømmebassenger og endeløse rekker av strandhoteller. Vi bor i strandbyen Albir og får mulighet til å slappe av på vårt flotte hotell. I tillegg skal vi oppleve mye av det som vi kanskje ellers ikke ville ha fått sett. Vi skal besøke små landsbyer, få vakre naturopplevelser og se den fantastiske mandelblomstringen, trær fulle av appelsiner osv. Bli med oss og få en forsmak på våren og opplev mer av det ”ekte” Spania.

 

  Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Mandelblomstringen på Costa Blanca

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 13590
Sted: Spania, Costa Blanca, Albir
Avreisedato: 31. januar 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 14. februar 2024

Program

Onsdag 31. januar: Hjem – Albir Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre og sjekker inn på flyet til Alicante i Spania, avgang kl.07,05. Etter 3,5 timer ankommer vi Spania, og tar plass i bussen som tar oss med til Albir hvor vi sjekker inn på Hotel Albir Playa som ligger i sentrum, omgitt av barer, restauranter og butikker. Alle rom har balkong. Under oppholdet har vi inkludert middag 10 kvelder og lunsj 2 dager samt frokost hver morgen.

Torsdag – tirsdag: I Albir En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi kjører gjennom Altea, forbi småbyer som Benissa, Gata de Gorgos og Pedeguer før vi kommer til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppstensgrotten. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten forbi Javea og Moraira til Calpe. Her skal vi være med når fiskebåtene kommer inn med dagens fangst. Lunsj underveis. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. Byen ble bygget av maurerne allerede i det 7. århundre og var en muslimsk landsby. De trange, brosteinsbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». På vei opp hit stopper vi først i Xalo hvor vi skal prøvesmake ekte spansk skinke, ost og vin. Videre kjører vi over «Rottepasset» med en fantastisk utsikt. På det høyeste punktet stopper vi for enkel felles lunsj med flott utsikt hvor vi også får se mengder av mandeltrær i full blomst. En tredje dag går turen til Costa Blancas hovedstad Alicante. Vi kjører ned og tar gamlebyen i nærmere øyesyn. Denne kan ved første øyekast virke litt slitt, men dette inntrykket forsvinner raskt hvis man bevilger seg litt tid til å utforske de mange smågater og smug. Til slutt bør vi ta en tur på den flotte, flislagte promenaden Explanada d’ Espanya som er flankert av høye daddelpalmer. På vei tilbake til Albir besøker vi den fargerike fiskerlandsbyen Villa Joyosa. Vi får god tid på egenhånd i Albir. Vi kan gå på marked, besøke Altea med sin spesielle gamleby, dra med lokalbussen til Benidorm, benytte oss av hotellets fasiliteter, spasere en tur på stranden osv.  Det er underholdning på hotellet de fleste kveldene i uka.

Onsdag 14.februar: Albir – hjem  Vi spiser frokost før vi tar plass i bussen som kjører oss til Alicante Lufthavn. Her går vi om bord i flyet til Oslo, avgang 11,45.  Etter 3,5 timer lander vi tilbake i Norge og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*14 overnattinger i delt dobbeltrom
*14 frokoster
*2 lunsjer
*10 middager inkludert drikke
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (30% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 3 990,- (enkeltrom utover 30%)
*Deluxe rom i de øverste etasjene kr. 4 500,- (totalt per rom for hele turen)