Midnattssolens rike og samiske opplevelser

«…besøke Kautokeino bygdetun hvor vi drar 100 år tilbake og får oppleve hvordan den samiske lokalbefolkningen levde på Finnmarksvidda på denne tiden»

Avreisedato: 13. juli 2021 | 4 dager | Turpris: 6490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Flotte natur opplevelser og samisk kultur

Vi får se vakre helleristninger med en historie som går 7000 år tilbake i tid

Bli med oss langt opp i nord til Alta – tidligere Finnmarks største by. Beliggende like ved havet og Finnmarksvidda langt nord for Polarsirkelen, og som møteplass for flere folkegrupper siden steinalderen, er dette et fantastisk reisemål. Under vårt opphold skal vi få oppleve samiske tradisjoner, besøke Finnmarksvidda i sommerdrakt, og forhåpentligvis oppleve midnattssola på sitt vakreste.

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev, Alta, Kautokeino og Finnmarksvidda

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 6490
Sted: Norge, Alta
Avreisedato: 13. juli 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 16. juli 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Alta Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne, og sjekker inn på flyet til Alta, avgang kl.10,40. Etter 2 timer lander vi i Alta. På veien inn til sentrum skal vi besøke Alta Museum som er kjent for sine helleristninger med en historie som går 7000 år tilbake i tid. Dette er en utrolig flott opplevelse. Etter besøket her kjører vi til sentrum hvor vi skal bo like ved den imponerende Nordlyskatedralen i 3 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag og torsdag: I Alta Vi har frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den ene dagen skal vi inn på Finnmarksvidda. Vi setter kursen mot Kautokeino. Vi nyter utsikten fra vinduene, mens vi får høre historien om tettstedet Masi, det lille samiske samfunnet som nærmest ble tvunget til fraflytting under utbyggingen av Altavassdraget tidlig på 70-tallet. Ved ankomst til Kautokeino stopper vi på den fantastiske Juhls sølvsmie, som er den første sølvsmia i Finnmark, og som også er et galleri. Her får vi en liten omvisning og innblikk i den samiske kultur og levesett. Vi skal også besøke Kautokeino bygdetun hvor vi drar 100 år tilbake og får oppleve hvordan den samiske lokalbefolkningen levde på Finnmarksvidda på denne tiden. Etter besøket her returnerer vi til Alta. Vi får også en hel dag i Alta. Om formiddagen er det mulig for de som ønsker å bli med reiselederen på båtsafari med RIB i Altafjorden (mot tillegg). Vi kjører forbi steder med historisk verdi og flott natur. Vi kommer også tett på det lokale dyrelivet, og er vi heldige, så får vi se både sel og havørn (NB! man må være litt sprek, og ikke ha ryggproblemer for å være med på denne turen). Midt på dagen tar reiseleder med seg de som ønsker det til Nordlyskatedralen.  Sen ettermiddag drar vi ut av Alta til Sami Siida (sameleir). Her blir vi møtt av ekte reindriftssamer. Vi får en omvisning i siidaen, hvor vi kan lære mer om samisk kultur, historie og livsstil. Vi får også servert et tradisjonelt samisk måltid, mens vi blir underholdt med lokal underholdning. Vi returnerer til Alta utpå kvelden.

Fredag: Alta – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får litt fri om formiddagen før vi kjører til flyplassen i Alta. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.13,10. Etter 2 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Tillegg:
*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 990,- (enkeltrom utover 20%)
*Båttur med RIB kr. 990,- (Totalt 2 timer fra avreise hotellet til man er tilbake igjen)
Rabatt for: Reise uten fly kr. 1 500,- (oppmøte og avreise fra flyplass Alta på egenhånd)