Nordlysvinter på unike Svalbard

«Har vi været med oss får vi se Nordlyset danse på himmelen»

Avreisedato: 31. januar 2022 | 5 dager | Turpris: 9190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Opplev Nordlysvinter på storslagne Svalbard

 serverer oss dagens middag samt at de byr på historien til det gamle gruvelageret i Sverdrupbyen

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard, og nå kan du bli med oss på Nordlysvinter her oppe. I februar begynner lyset sakte, men sikkert, å komme tilbake. Selv om dagen ikke er lang, så danser Nordlyset over himmelen, og blåtimen er magisk når sola kjemper for å komme over horisonten. Med sin unike natur, sitt store mangfold av arktiske dyr og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Nordlys og magisk blåtime

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9190
Sted: Norge, Svalbard
Avreisedato: 31. januar 2022
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 04. februar 2022

Program

Mandag: Hjem – Svalbard  Vi har fremmøte på Oslo Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiseleder og de andre deltakerne, og sjekker inn på flyet til Longyearbyen, avgang kl.09,15 (flyet gjør et stopp i Tromsø for passkontroll). Vi ankommer Svalbard kl.13,25, og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: På Svalbard Frokost hver dag, og felles middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi på tur med beltevogn. Her sitter vi varmt og godt mens vi beveger oss ut fra bebyggelsen, ut i villmarken. Vi blir tatt med ut i den frosne Adventdalen og vi gjør flere stopp for å se utover landskapet. En kveld skal vi ut av byen til Gruvelageret, innerst i dalen ved Longyerabyen. Her blir vi møtt av vertskapet som tar imot oss, serverer oss dagens middag samt at de byr på historien til det gamle gruvelageret i Sverdrupbyen. Har vi været med oss får vi se Nordlyset danse på himmelen. Under oppholdet har vi nesten 2 dager til å utforske på egenhånd, og vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise, og det kan bli fullbooket før dette. Den ene dagen er det mulig til å bli med på 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og innenfor gruvetunnelen og får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med snøscooter (hvorav ca. 2 timer med scooterkjøring). Vi kjører ut i villmarken med guide for å nyte naturen. Vi gjør flere stopp underveis og er vi heldige får vi se Svalbardrein som sparker i snøen på leit etter mat, eller en Polarrev som lusker rundt.

Fredag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får formiddagen fri til å utforske Longyearbyen før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.14,10. Flyet gjør et stopp i Tromsø for passkontroll. Vi lander på Gardermoen kl.18,30 og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*3 utflukter
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 880,- (enkeltrom utover 20%)
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 720,- (per person)
*Snøscooter utflukt kr. 1 995,- (pris per person, 1 scooter for 1 person)
*Snøscooter utflukt kr. 2 990,- (pris for 2 personer, 2 personer som sitter på 1 scooter og deler denne)