Oslofjorden rundt

«…. til koselige Åsgårdstrand. Her skal vi besøke Munchs hus»

Avreisedato: 17. juni 2021 | 5 dager | Turpris: 6890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 2
Pensjonistforbundet

Deilige sommerdager i Oslofjord området

Spennende utfluktsdager fra vår base på Leangkollen!

Bli med å få oppleve noen av de beste områdene rundt Oslo – på en reise langs Oslofjorden. Vi skal få oppleve noen få perler i Oslo by, vi skal besøke en av Norges koseligste gamlebyer som befinner seg i Fredrikstad, vi skal også besøke Edvard Munchs bosted i sjarmerende Åsgårdstrand og vi skal få oppleve spektakulære Kistefoss. Bli med å få noen flotte sommerdager når vi bor på sjarmerende Quality hotel Leangkollen som ligger stille og rolig til, med flott utsikt over Oslofjorden.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Oslofjord området på sitt beste

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6890
Sted: Norge, Leangkollen
Avreisedato: 17. juni 2021
Avreisested: Oslo S
Hjemreisedato: 21. juni 2021

Program

Torsdag: Til Leangkollen Vi reiser til Oslo på egenhånd, og samles ved Oslo sentralstasjon kl.14,15. Her møter vi reiselederen og de andre turdeltagerne og plasserer bagasjen i bussen, før vi går ned til Operaen hvor vi går om bord i turistbåten MS Nobel som tar oss med på en 1,5 timers rundtur i indre Oslofjord. Her får vi en fantastisk panoramautsikt over byen. Etter denne rundturen tar vi plass i bussen og kjører opp til Holmenkollen hvor vi skal besøke Frognerseteren og har inkludert kaffe og kakestykke mens vi nyter utsikten over Oslo fra landsiden. Etter besøket her kjører vi til Asker og Quality Hotel Leangkollen hvor vi skal bo alle nettene. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag, lørdag og søndag: Leangkollen med utflukter Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den ene dagen drar vi på utflukt langs østsiden av Oslofjorden. Vi starter dagen med å kjøre ned til Fredrikstad. Her skal vi først besøke Roald Amundsens fødested «Tomta» hvor vi får en liten innføring i husets historie, og kan se oss rundt. Etter besøket her fortsetter vi til Gamlebyen i Fredrikstad, som er en av Norges vakreste med brosteinsbelagte gater, og en flott blanding av dagligliv, kunst, historie og små butikker i den koselige gamlebyen. Her blir vi tatt med på en liten vandretur med guide før vi får tid til lunsj på egenhånd. Om ettermiddagen setter vi kursen ut i havgapet til Ytre Hvaler Nasjonalpark, og kjører langs svaberg og koselige tettsteder helt ut til Skjærhalden. Vi setter kursen hjemover igjen utpå ettermiddagen. Den andre dagen kjører vi innover i landet. Vi kjører først langs Tyrifjorden opp til Jevnaker. Her skal vi besøke det nye flotte Kistefos Museum som inneholder industrihistorie, moderne kunst og skulpturer. Vi får med oss guide som forteller oss om museet. Vi fortsetter ferden til Krøderens bredd. Her skal vi besøke koselige Veikåker Gård som har en historie tilbake til 1789. Her har de høner, hester og kuer, samt at det finnes et trivelig gammeldags landhandleri her. Om ettermiddagen skal vi besøke eventyrmuseet Villa Fridheim som ligger i et av Norges best bevarte trehus i sveitserstil. Vi får også her høre den interessante historien før vi mette av inntrykk setter kursen tilbake til hotellet. Den tredje dagen skal vi på utflukt langs vestsiden av Oslofjorden og kjører sørover til koselige Åsgårdstrand. Her skal vi besøke Munchs hus hvor han oppholdt seg i en 25 års periode på slutten av 1800-tallet. Vi får se oss rundt i huset og området rundt, her kan vi kanskje kjenne igjen noen av motivene i maleriene hans. Etter besøket her fortsetter vi til Tønsberg sentrum, som av mange hevdes å være Norges eldste by med historie tilbake til 800-tallet. Her får vi tid til å se oss litt rundt og spise lunsj på egenhånd før vi skal besøke Slottsfjellmuseet. Her finner vi typiske bygninger fra 1400-1700-tallet, vi får se Vikinghallen med restene av handelsskipet fra Klåstad, og hvalfangsthistorie i Hvalhallen. Etter besøket her returnerer vi til Leangkollen.

Mandag: Leangkollen – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen. Vi kjører ned til Drøbak hvor vi tar fergen over til Oscarsborg. Her får vi med oss guide og får høre den spennende historien til festningen, og hva som skjedde her under opptakten til andre verdenskrig. Etter besøket tar vi fergen tilbake til fastlandet, og tar plass i bussen som tar oss med til Oslo S hvor turen avsluttes ca. kl.14,30.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1000,- (enkeltrom utover 20%)