Romantiske Rhin- og Moseldalen

Bli med til Rhin- og Moseldalen og besøk koselige Bernkastel-Kues og de verdensberømte Loreleyklippene!

Avreisedato: 26. august 2024 | 5 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Idyllisk kulturlandskap i Rhin- og Moseldalen

Vi besøker koselige Bernkastel-Kues som er som tatt ut av en eventyrbok

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Du blir betatt av utsikten fra Loreleyklippen og fryder deg over folkelivet i de koselige vinlandsbyene.

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Fantastisk utsikt fra Loreleyklippen

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Tyskland, Rhin- og Moseldalen
Avreisedato: 26. august 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 30. august 2024

Program

Mandag: Hjem – Rüdesheim Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltagerne, og sjekker inn på direkteflyet til Frankfurt, avgang kl.18,50. Etter 2 timer lander vi i Tyskland. Her venter buss som tar oss med den siste timen frem til Rüdesheim, hvor vi skal bo midt i byen på Hotel Felsenkeller i 4 netter.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Rüdesheim Frokost inkludert hver dag, og felles middag 2 kvelder under oppholdet. Den ene dagen drar vi på utflukt langs Rhinen. Vi passerer små, koselige landsbyer, skråninger med vinranker så langt øyet kan se og flotte borger på toppen av fjellene. Vi kommer til St. Goarshausen hvor vi svinger av veien og kjører opp til den verdensberømte Loreleyklippen. Etter besøket her fortsetter vi nedover langs Rhinen til Koblenz hvor vi stopper ved Deutsches Eck hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen.  En annen dag drar vi på utflukt til vakre Moseldalen. Vi starter dagen med besøk i koselige Bernkastel-Kues som er som tatt ut av en eventyrbok. Vakre bindingsverkshus med små kafeer, spesialbutikker og restauranter. Etter besøket her fortsetter vi langs flaskegrønne Mosel til vinlandsbyen Cochem. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen. Den siste dagen har vi hele dagen fri i Rüdesheim til avslapning og hygge. Om ettermiddagen har vi inkludert vinsmaking hos Georg Breuer som ligger i kort gangavstand fra hotellet.

Fredag: Rüdesheim – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får litt fritid til å se oss rundt i Rüdesheim på egenhånd.  Når vi må ut fra rommene blir vi hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Frankfurt. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.16,05. Etter 2 timer lander vi i Norge og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (33% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 000,- (enkeltrom utover 33%)