Romania med Transilvania & Bucuresti

«fargerike bygninger, smale, krokete brosteinsbelagte gater og det hele innrammet av fjellene Karpatene»

Avreisedato: 14. august 2023 | 5 dager | Turpris: 7690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Middelalderbyer og eventyrslott i Romania

Underveis stopper vi ved det utrolig vakre slottet Peles…

La deg overraske av Romania og opplev det beste landet har å tilby. Folket er gjestfrie og blide, språket kan minne om italiensk og naturen er vakker. Vi får oppleve fantastiske slott, historiske, koselige landsbyer og storbyen Bucuresti. Vi starter med kulturelle høydepunkter og vakkert landskap i Transilvania når vi bor i Sinaia de 2 første nettene, og avslutter med 2 netter i den pulserende hovedstaden Bucuresti. Bli med og opplev dette fantastiske landet som er ukjent for de fleste, men som har så uendelig mye å tilbys oss besøkende.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev utrolig historie og enestående natur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7690
Sted: Romania, Sinaia & Bucuresti
Avreisedato: 14. august 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 18. august 2023

Program

Mandag: Hjem – Sinaia Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne, og sjekker inn på flyet til Bucuresti, avgang kl.07,00. Etter 3 timer lander vi i Romania, og tar plass i bussen som tar oss gjennom vakkert landskap opp til Transilvania. Vi ankommer Sinaia hvor vi skal bo de 2 neste nettene ved lunsjtid. Byen ligger i vakkert terreng, og om vinteren er det flott skiterreng i områdene rundt. Om ettermiddagen skal vi besøke det utrolig vakre Peles-slottet som ligger i Sinaia. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag: I Sinaia Frokost på hotellet. Idag skal vi på utflukt i vakkert landskap i Transilvania. Vi starter dagen med å kjøre over fjellet til Bran. Her finner vi en koselig by med sjarmerende byggverk, samt et slott beliggende på en topp med utsikt over områdene rundt. Bran slott er også kjent som Draculas slott (inngang ikke inkludert). Etter besøket her fortsetter vi til Braosv. Byen har en rik historie som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Store, åpne plasser hvor man kan nyte det gode liv, fargerike bygninger, smale, krokete brosteinsbelagte gater og det hele innrammet av fjellene Karpatene. Det er umulig å ikke la seg sjarmere av denne byen. Vi returnerer til Sinaia utpå sen ettermiddag.

Onsdag: Sinaia – Bucuresti Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til Bucuresti. Ved ankomst til Bucuresti kjører vi til verdens nest største administrative bygning, Parlamentspalasset. Det var diktatoren Nicolae Ceausescu som startet byggingen i 1984, og med over 3000 rom er bygningen fortsatt ikke ferdig. Vi har inkludert inngang og omvisning til en del av bygningen før vi avslutter dagen på vårt hotell midt i sentrum ved lunsjtid. Ettermiddagstimene fri til å utforske byen, før vi  samles til felles middag om kvelden.

Torsdag: I Bucuresti Frokost på hotellet. Denne formiddagen får vi med oss buss og lokalguide som tar oss med rundt i byen og viser oss de mest kjente severdighetene byen har å tilby, blant annet Universitetsplassen, Nasjonalteateret, Triumfbuen og den flotte Kisellef boulevard med sine vakre bygninger. Rundturen avsluttes før lunsj, og resten av dagen er fri.

Fredag: Bucuresti – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til flyplassen i Bucuresti. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.11,55. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen, og tar farvel med reiselederen og de andre for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 660,- (enkeltrom utover 20%)