Smakfulle opplevelser i Piemonte

«Fjellsidene er dekt av uendelig vinranker, og middeladerbyene og antikke slott ligger og ruver på toppene med utsikt over områdene rundt»

Avreisedato: 01. september 2024 | 6 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Italia, Piemonte, opplevelser!

“En dag drar vi til den kjente landsbyen Barolo som ligger i hjertet av Piemontes vinområde”

Bli med på en reise for de som ønsker å oppleve mat- og vinkulturen i Italia. Vi besøker området Piemonte, kjent bl.a. for hjemstedet til Barolo-vinen, og som nå har kommet på UNESCOs verdensarvliste. Underveis besøker vi koselige byer, vingårder i Langhe-regionen, vi skal på trøffeljakt, og får fritid til å oppleve de koselige byene Alba og Barolo. Vi bor midt i Alessandria med en festning som går tilbake til 1168.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Bli med på Trøffeljakt i Piemonte

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Italia, Piemonte, Alessandria
Avreisedato: 01. september 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 06. september 2024

Program

Søndag: Hjem – Piemonte Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne og sjekker inn på direkteflyet til Milano, avgang kl.14,50. Etter 2,5 time lander vi i Italia og tar plass i bussen som tar oss de siste milene frem til Piemonte og Alessandria. Her skal vi bo 5 netter på Hotel Ali Due Buoi Rossi midt i sentrum. Felles middag om kvelden.

Mandag – torsdag: I Piemonte Frokost inkludert hver dag, middag på hotellet en kveld i tillegg til ankomstdagen, og en pizzamiddag ute på restaurant. En dag skal vi på utflukt til vinregionen Langhe i Piemonte. Fjellsidene er dekt av uendelig vinranker, og middeladerbyene og antikke slott ligger og ruver på toppene med utsikt over områdene rundt. i løpet av dagen besøeker vi små landsbyer og får prøvesmake lokal vin, samt grappa.  En annen dag drar vi på utflukt til Monferrato som er et annet vinområde hvor vi skal besøke hovedbyen Casale Monferrato som har en rik historie med bl.a. domkirke som ble innviet i 1107. Vi har også inkludert en tradisjonell rislunsj denne dagen. En tredje dag drar vi til den kjente landsbyen Barolo som ligger i hjertet av Piemontes vinområde. Her får vi oppleve trøffeljakt og får prøvesmake noen trøffelprodukter samt lokalprodusert vin. Underveis besøker vi også landsbyen Alba. Vi får også en fridag hvor vi kan slappe av og nyte livet, og skulle du ønske er Milano bare en kort togtur unna.

Fredag: Piemonte – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Milano. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.11,45. Etter 2,5 timer lander vi i Norge og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Lokalguide med på utfluktene
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 500,- (enkeltrom utover 20%)