Sommer i Warszawa med Chopin-konsert

«hvor vi skal få oppleve en pianokonsert med utdrag fra kjente Chopin-komposisjoner under åpen himmel i Lazienski-parken»

Avreisedato: 04. august 2023 | 6 dager | Turpris: 6990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Medlemstur til Warszawa

Bli med til Warszawa og Chopin-konsert

Bli med oss til Polens hovedstad når den viser seg i sin vakreste sommerdrakt. Byen har kommet seg langt bort fra den grå sovjetiske sementjungelen fra etterkrigstiden. Det historiske bysentrum, som ble fullstendig ødelagt under den andre verdenskrigen, har gjenoppstått og fått tilbake sin skjønnhet takket være et stort restaureringsarbeid. Under oppholdet skal vi også få oppleve klassisk Chopin-konsert i Lazienski-parken, samt at vi skal få oppleve middag på tradisjonell ”Milk Bar” fra sovjettiden.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Warszawa på sitt vakreste

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6990
Sted: Polen, Warszawa
Avreisedato: 04. august 2023
Avreisested: Oslo Gardermoen & Oslo S
Hjemreisedato: 09. august 2023

Program

Fredag: Hjem – Karlskrona (Gdynia) Bussen starter fra Gardermoen kl.09,00 og Oslo S kl.09,45. Herfra fortsetter vi ned gjennom Østfold, videre inn i Sverige forbi Gøteborg og Halmstad frem til Karlskrona. Her går vi om bord i nattfergen til Gdynia. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer og samles til felles middag.

Lørdag: Gdynia – Warszawa Vi spiser en litt tidlig frokost om bord før ankomst til Polen. Ved ankomst tar vi plass i bussen og fortsetter raskt ned gjennom Polen til Warszawa hvor vi ankommer ved lunsjtid. Her møter vi vår lokalguide og blir tatt med på rundtur i byen, hvor vi bl.a. får se gamlebyen med sine brosteinsbelagte gater og fargerike hus som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får også se Det Kongelige Slott – tidligere hjem for Polens konger, et fantastisk landemerke beliggende kun i kort avstand fra Gamlebyen (utenfra – ikke inngang). Rundturen ender opp på vårt hotell midt i sentrum, hvor vi skal bo i 3 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag og mandag: I Warszawa Frokost inkludert hver dag, og polsk middag på tradisjonell ”Milk Bar” en av kveldene. Den første dagen skal vi på en utflukt på landsbygda i området  Mazovia. Vi starter dagen med et besøk i byen Zelazowa Wola, hvor vi skal besøke huset hvor den kjente komponisten Fredric Chopin ble født. Etter besøket her returnerer vi til Warsazawa hvor vi skal få oppleve en pianokonsert med utdrag fra kjente Chopin-komposisjoner under åpen himmel i Lazienski-parken. Resten av ettermiddagen fri til avslapning og hygge. Den andre dagen har vi satt av til å utforske byen på egenhånd. De som ønsker det kan dra opp i kulturpalasset hvor man får en fantastisk utsikt over byen, det er også mange spennende museer å besøke.

Tirsdag: Warszawa – Gdynia Frokost på hotellet, før vi tar plass i bussen og setter kursen nordover. Vi kjører til byen Torun som er en av de få som ikke ble bombet under andre verdenskrig. Byen er på UNESCOs verdensarvliste. Astronomen og matematikeren Nicolaus Copernicus ble født her og byen er også kjent for sine Pierniki (pepperkaker). Vi får med oss lokalguide her, samt at vi spiser lunsj på egenhånd. Etter besøket kjører vi opp til Gdynia hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Sverige. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer.

Onsdag: Karlskrona – hjem Vi spiser frokost før vi ankommer Karlskrona om morgenen. Vi tar plass i bussen og kjører opp gjennom Sverige forbi Vaxjø og Uddevalla før vi krysser grensen til Norge og fortsetter til Oslo med ankomst her ca kl.18,00 og Gardermoen ca kl.18,45.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 750,- (enkeltrom utover 20%)