Sommer på Sør-Vestlandet

«….skal ta båten ut til øya Sør-Hidle hvor vi finner Flor & Fjære. Her får vi en omvisning på denne fantastiske blomsterøya»

Avreisedato: 17. juni 2021 | 6 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Opplevelsesrik tur til Sør-Vestlandet

Vi reiser gjennom  ekte Sørlandsidyll og vakkert fjellterreng

Bli med og opplev noe av det beste Sørlandet har å tilby. Turen er fylt med opplevelser med alt fra trehusbyen Risør, seilas gjennom Blindleia, besøk på Norges sørligste punkt – Lindesnes, kysttettstedet Sogndalstrand, idyllen Stavanger, paradisøya Sør-Hidle med Flor og Fjære, og ikke minst lunsj med panoramautsikt over Lysebotn.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Innholdsrik rundreise på sør-Vestlandet

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Norge, Sør-Vestlandet
Avreisedato: 17. juni 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen & Oslo S
Hjemreisedato: 22. juni 2021

Program

Torsdag: Hjem – Arendal Bussen starter fra Gardermoen kl.10,00 og Oslo sentrum kl.10,45. Herfra er det mulig med påstigning langs E-18 sørover. Vi passerer gjennom Vestfold og Telemark før vi krysser grensen til Agder og svinger av hovedveien og kjører ned til trehusidyllen i Risør. Her blir vi tatt med på en vandring i det historiske trehusmiljøet og får også litt tid på egenhånd til å se oss rundt før vi setter kursen mot Arendal hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Arendal – Farsund Frokost før vi tar plass i bussen og setter kursen videre sørover. Vi kjører til Lillesand hvor vi skal være med på en tur gjennom den kjente Blindleia som er den vakre kystrekningen mellom Lillesand og Kristiansand – her seiler vi gjennom ekte Sørlandsidyll. Etter båtturen fortsetter vi ferden sørover forbi Mandal til Norges sørligste punkt, Lindesnes. Her får vi med oss guide som viser oss rundt og forteller oss den interessante historien. Herfra er det ikke langt igjen til Farsund hvor vi skal bo med flott utsikt over havet. Felles middag om kvelden.

Lørdag: Farsund – Stavanger Frokost på hotellet før vi setter kursen videre vestover. Vi kjører til Flekkefjord hvor vi svinger av hovedveien og kjører ytreveien til vakre Jøssingfjorden. Her kan vi se husmannsplassen Helleren hvor vi tar en fotostopp. Videre til Sogndalstrand. Her får vi først med en guide som tar oss med på en vandretur i det historiske bymiljøet. Vi har også inkludert dagens lunsj her før vi fortsetter til Hå Gamle Prestegård, her finner vi et kunst- og kultursenter. Herfra er det ikke langt igjen over Jæren til Stavanger sentrum hvor vi skal bo i 2 netter.

Søndag: I Stavanger Frokost på hotellet. Om formiddagen får vi med lokalguide som tar oss med i buss og til fots i sentrum av Stavanger. Vi får høre den interessante historien samt se de største severdighetene som denne flotte byen har å tilby. Så blir det noen timer fri på egenhånd, før vi om kvelden skal ta båten ut til øya Sør-Hidle hvor vi finner Flor & Fjære. Her får vi en omvisning på denne fantastiske blomsterøya beliggende ute i havgapet utenfor Stavanger. Etter omvisningen får vi servert dagens middag før vi utpå kvelden returnerer med båt tilbake til fastlandet.

Mandag: Stavanger – Hovden Frokost på hotellet. I dag skal vi dra fra by til fjells og på veien får vi noen fantastiske naturopplevelser. Vi kjører fra Stavanger og inn i landet. Vårt første stopp er Byrkjedalstunet som ligger idyllisk til og har en historie tilbake til 1800-tallet. Herfra fortsetter vi til Ørneredet hvor vi har inkludert dagens lunsj. Her har vi panoramautsikt over Lysebotn og områdene rundt. Videre går ferden gjennom vakkert fjellterreng over Suleskardsveien frem til Setesdalen og Hovden, hvor vi skal bo den siste natten. Vi samles til felles middag.

Tirsdag: Hovden – hjem Vi spiser frokost før vi tar plass i bussen og kjører opp til Haukeli og videre mot Åmot og Høydalsmo. Her tar vi en liten avstikker ned til Eidsborg Stavkirke og det flotte tunet med over 30 bygninger samt Norges eldste ikke-kirkelige trebygning fra 1167. Etter besøket her fortsetter vi forbi Seljord, Notodden og Kongsberg tilbake til Drammen, og videre mot Oslo og opp til Gardermoen med ankomst her ca. kl.17,30 (de som har påstigning sør for Drammen blir sluppet av på Drammen stasjon og reiser hjem herfra for egen kostnad).

Prisen inkluderer

*All busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*2 lunsjer
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 800,- (enkeltrom utover 20%)