Sorrento- og Amalifikysten

«En annen dag skal vi besøke ruinbyen Pompeii»

Avreisedato: 05. april 2024 | 8 dager | Turpris: 12290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Den idylliske Sorrento-kysten

Fantastiske opplevelser lang Sorrento- & Amalfikysten

Det å besøke Napolibukten er en perfekt blanding av opplevelser. Her får vi oppleve noe av det beste Italia har å by på. La deg imponere over de utrolige landsbyene som klamrer seg fast til Amalfikysten, antikke Pompei og Sorrentokysten. Dette er kyststrekningen som inneholder det meste! Napoli har oppfostret det ekstreme – fra det beste (fødested til pizza og Sophia Loren) og til det verste; hjemmet til Camorra – Napolis tidligere mafiafamilie.

 

  Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

La deg imponere av den vakre Amalfikysten

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 12290
Sted: Italia, Sorrentokysten
Avreisedato: 05. april 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 12. april 2024

Program

Fredag: Hjem – Sorrentokysten Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne og sjekker inn på direkteflyet til Roma, avgang kl.16,45. Etter knappe 3 timer lander vi i Italia, og tar plass i bussen som tar oss med de siste ca 4 timene frem til Sorrentokysten og den lille, koselige byen Sant’Agata sui Due Golfi som ligger i skråningen ca. 400 meter over Middelhavet. Her skal vi bo på Hotel Jaccarino. Hotellet ligger i sentrum av byen og har en koselig uteplass med panoramautsikt over Sorrentokysten. Det går også lokalbuss et par ganger i timen for de som ønsker å utforske området nærmere på egenhånd.

Lørdag – torsdag: Sorrentokysten Vi har frokost inkludert hver dag, og middag fem kvelder. Den ene dagen drar vi på utflukt til Amalfikysten og får en fantastisk opplevelse når vi kjører på de svingete veiene, med hoteller og villaer som klamrer seg fast til fjellsidene. Vakre bukter med sandstrender lokker langt nede utenfor rekkevidde. Vi besøker også de koselige byene Amalfi og Ravello underveis. En annen dag skal vi besøke ruinbyen Pompeii. Her oppdager vi den antikke byen som ble dekket av vulkanstøv fra Vesuv i år 79. Vi får se de utrolige utgravningene og restene av Forum og Therme-badene som ble begravet for nesten 2000 år siden. Vi besøker også Napoli hvor guiden forteller oss historien til denne spennende byen. En dag er det mulig (mot tillegg) å bli med på heldagsutflukt til øya Capri. Turen går med båt fra Sorrento til Capri, hvor vi besøker Villa San Michele, som er kjent fra Axel Munthe. Denne villaen er nå en svensk kulturinstitusjon og huser svenske borgere som er engasjert i kulturarbeid og forskning. Capris legendariske skjønnhet lokker til seg turister som alle forsøker å snuse inn litt av øyas sagnomsuste atmosfære – med dovne spaserturer, flott utsikt og et glass vin på en blomstrende terrasse blir det ikke stort bedre. Vi får også 3 hele dager til avslapning og hygge.

Fredag: Sorrentokysten – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Napoli. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.11,15 etter knappe 3 timer lander vi og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Dobbeltrom som enkeltrom kr. 3 500,- (enkeltrom utover 20%)
*Utflukt til Capri kr. 1 050,- (må bestilles senest 30 dager før avreise)