Vakre Toscana med Firenze

«Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattkammer”

Avreisedato: 18. mai 2024 | 6 dager | Turpris: 9190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Vakre Toscana – Renessansens vugge

Inkludert utflukt til Firenze!

Mote, biler, design, mat og vin, fantastisk kunst, godt deilig varmt klima og vakkert landskap. Dette er bare noen av stikkordene vi kan nevne om Toscana, og som dere kan oppleve på denne turen. Toscana er kjent for sine mange koselige, landsbyer, samt  fantastiske Firenze. Vi bor i kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi får god tid til å utforske byen og områdene rundt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Historiske storbyer & koselige landsbyer

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9190
Sted: Italia, Toscana, Montecatini Terme
Avreisedato: 18. mai 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 23. mai 2024

Program

Lørdag: Hjem – Montecatini Terme Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd, hvor vi møter reiselederen. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Pisa, avgang kl.17,20. Etter 3 timer lander vi i Italia og tar plass i bussen som tar oss de siste milene til kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi skal bo i 5 netter på Hotel Ariston med beliggenhet midt i sentrum.

Søndag, mandag, tirsdag og onsdag: I Montecatini Terme Vi har frokost inkludert hver dag,  og middag inkludert 3 dager. Den første dagen tar reiselederen med de som ønsker på en vandretur i byen, samt en tur opp til Montecatini Alto – gamlebyen som ligger på en høyde over det nåværende sentrum. En annen dag drar vi på utflukt til den toscanske landsbygda og San Gimignano. Byen er kjent som tårnbyen og er utrolig sjarmerende. Vi besøker ogå en vingård før vi returnerer til Montecatini.  En annen dag drar vi til Firenze. Vi går ned til togstasjonen og tar lokaltoget den knappe timen inn til Firenze. Ved ankomst blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på vandretur i den gamle bydelen. Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattkammer”. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd eller besøke museer før vi returnerer til Montecatini. Den siste dagen har vi fri i Montecatini, men reiselederen tar med de som ønsker det med lokaltoget til Lucca (ikke inkludert). Her kan vi begi oss ut på oppdagelsesferd i den koselige gamlebyen.

Torsdag: Montecatini Terme – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til flyplassen i Pisa. Her sjekker vi inn og går om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.10,35. Etter 2,5 timer lander vi i Norge og tar farvel med de andre deltakerne og reiselederen.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 620,- (enkeltrom utover 20%)