Vårdager på cruise i sørlige Middelhavet

«Casablanca, Marokkos største by. Byen har vært bebodd siden før romertiden, og vi finner spor fra både Portugisisk og fransk koloniperiode»

Avreisedato: 10. mars 2023 | 12 dager | Turpris: 12390

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Reis på cruise i det sørlige Middelhavet!

Nyt vårdager på medlemscruise med Pensjonistforbundet

Bli med oss på et spennende cruise i Middelhavet. Vi starter turen fra den pulserende storbyen Barcelona, kjent for Gaudi, spansk tapas og flotte strender. Vi fortsetter ut på et spennende 10 netters cruise, som tar oss med til den sørlige delen av Middehlavet med spanske Ceuta og Malaga, samt marokkanske Tangier og Casablanca som de sørligste stoppene. Vi besøker også Alicante, Genova og Marseille som alle har sjarmerende gamlebyer. Selv om det ikke er full sommer langs Middelhavet enda, ligger temperaturene på rundt 20 behagelige grader.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev deilige vårdager på cruise i Middelhavet

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 12390
Sted: Cruise sørlige Middelhavet
Avreisedato: 10. mars 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 21. mars 2023

Program

Fredag: Hjem – Barcelona Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Barcelona, avgang kl.09,10. Etter 3 timer ankommer vi Spania og tar plass i bussen som tar oss til bydelen Sabadell hvor vi skal bo denne natten. Like ved hotellet er det metrostasjon som går direkte til sentrum for de som skulle ønske det.

Lørdag: Barcelona – «MSC Lirica» Vi spiser frokost på hotellet, før vi får med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i denne fantastiske byen. Rundturen avsluttes på cruisehavnen. Her sjekker vi inn på det litt mindre cruiseskipet «MSC Lirica», som blir vårt hjem de neste 10 nettene. Vi skal hygge oss med god mat og service, nyte utsikten fra dekket, ta oss en dukkert i svømmebassenget, bli underholdt eller delta på ulike aktiviteter på skipet.

Søndag – mandag: Om bord på «MSC Lirica» Onsdag tilbringer vi hele dagen til sjøs mens vi seiler mot sør, og gjør oss bedre kjent om bord. Mandag legger vi til kai i Tangier i Marokko. Byen har vært en pulserende havneby siden antikkens alder, og har en strategist beliggenhet ved inngangen til Middelhavet. Tirsdag legger vi til kai i Casablanca, Marokkos største by. Byen har vært bebodd siden før romertiden, og vi finner spor fra både Portugisisk og fransk koloniperiode. Bli med reiselederen på utflukt til Azzemour og El Jadida med reiselederen (mot tillegg), eller besøk den fantastiske Hassan II moskeen. Onsdag ankommer vi Ceuta som er Spanias lille enklave på nordspissen av Afrika. Til bare å være 18  kvadratkilometer så er den veldig innholdsrik, koselig gamleby med historiske bygninger, og flotte strender, og hele enklaven er tax-free område. Torsdag legger vi til kai i Malaga i Spania. Besøk katedralen eller picassomuseet, og ta deg en god tapas. Eller hva med å besøke strandbyen Torremolinos? Fredag legger vi til kai i Alicante – hovedbyen på Costa Blanca. Ta deg en vandretur på den flotte strandpromenaden, eller hva med litt shopping på El Corte Ingles? Lørdag tilbringer vi hele dagen til sjøs mens vi seiler mot sør, og gjør oss bedre kjent om bord. Søndag ankommer vi Genova i Italia. Ta deg en tur i gamlebyen, eller bli med reiseleder på utflukt til de sjarmerende byene Santa Margerita og Portofino. Mandag legger vi til kai i Marseille i Frankrike. Gamlebyen er sjarmerende, og Notre Dame ligger på en høyde over byen og gir en fantastisk utsikt over områdene rundt. Det er også mulig å dra ut på landsbygda i Provence til koselige småbyer eller bare slappe av siste dag om bord på skipet.

Tirsdag: Barcelona – hjem

Frokost om bord før vi går i land i Barcelona. Vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.13,25. Etter drøye 3 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*1 hotellovernatting med frokost før cruiset
*10 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider
*Guiding i Barcelona
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Tillegg som blir belastet alle om bord: Service Charge €120
*Enkeltlugar kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltlugar kr. 2 750,- (enkeltrom utover 20%)
*Utvendig lugar kr. 4 890,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 10 790,- (per lugar)
*Minisuite med balkong kr. 16 590,- (per lugar)
*Utfluktspakke kr. 1 100,- (utflukt til 8 timers utflukt i Casablanca, samt 5 timers utflukt til Santa Margarita & Portofino) *Drikkepakke Easy kr. 3 400,- per person (Alle i lugaren må ha drikkepakke)