Vårdager på Gotland – et unikt eventyr

«Utflukt til Fårø hvor vi får oppleve fantastisk natur og de spesielle raukene»

Avreisedato: 13. april 2024 | 5 dager | Turpris: 7690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Opplev kultur og natur på vakre Gotland

Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

På grunn av sin beliggenhet har Gotland en stormfull historie. Dansker, tyskere og russere har kjempet for å innta øya og fremfor alt hovedstaden Visby. Derfor bygde innbyggerne i sin tid en mur rundt byen, hvilket det gjør denne middelalderbyen til en opplevelse for besøkende. Gotland ble svensk i 1679, men har sitt eget språk og en egen kultur. Naturen er annerledes, lyset er annerledes og landsbygda og byene er også bygd opp etter andre prinsipper enn på fastlandet. Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Utforsk ruiner og middelalderbyen Visby

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 7690
Sted: Sverige, Gotland, Visby
Avreisedato: 13. april 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen & Oslo S
Hjemreisedato: 17. april 2024

Program

Lørdag: Hjem – Gotland Bussen starter fra Gardermoen kl. 09,45 og fortsetter til Oslo sentrum, og med avreise fra Oslo S kl.10,40. Herfra kjører bussen sørover langs E-18 gjennom Østfold forbi Askim og over grensen til Sverige. Videre forbi Karlstad til Nynashamn hvor vi går om bord i fergen til Gotland, avgang kl.20,10 med ankomst til Gotland like før midnatt. Middag på egenhånd om bord. Ved ankomst til Gotland kjører vi de siste få minuttene til hotellet hvor vi skal bo alle 4 nettene.

Søndag, mandag og tirsdag: på Gotland Frokost inkludert hver dag, og felles middag 2 kvelder under oppholdet. Den ene dagen skal vi ta turen til den nordlige delen av øya. Etter en kort fergetur over til Fårø får vi oppleve en helt spesiell natur. Her kan vi se “rauker” (klippeformasjoner), som figurerer på de fleste brosjyrer om Gotland. Vi besøker også Bunge Kulturhistorisk museum. Vi er tilbake i Visby utpå ettermiddagen. Enkel matpakkelunsj inkludert underveis denne dagen. En annen dag drar vi på utflukt til den sydlige delen av øya. Fra klippen Høgklint, 6 km sør for Visby, får man en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby. I dette området ble også Pippi Langstrømpe filmene spilt inn – så kanskje du kjenner igjen området? Vi skal også besøke den mest kjente kirken på Gotland, Øja Kirke, med sitt storslagne triumfkrusifiks, og avslutter dagen med en liten guiderunde i Visby. Enkel matpakkelunsj inkludert underveis. Vi får også en hel dag fri i Visby til å utforske den sjarmerende gamlebyen.

Onsdag: Gotland – hjem Vi spiser en litt tidlig frokost på hotellet, før vi går om bord i morgenfergen til fastlandet. Etter 3 timer er vi tilbake på fastlandet kl.10,30 og kjører raskeste vei gjennom Sverige forbi Karlstad, over grensen til Norge ved Ørje og fortsetter til Oslo med ankomst ca. kl.19,00 og Gardermoen ca. kl.19,45

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 enkle busslunsjer
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 180,- (enkeltrom utover 20%)