Varme høstdager ved Middelhavet på Costa Dorada

» fortsetter vi langs kysten til Peniscola som er en eventyrby beliggende på en halvøy med fantastisk utsikt over Middelhavet»

Avreisedato: 03. oktober 2023 | 12 dager | Turpris: 11690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 1
Pensjonistforbundet

Deilige dager i Salou på Costa Dorado

Nydelig klima og opplevelser i kø!

Bli med oss til varme høstdager i Spania og den sørlige delen av Catalunya. Etter en lang sommer er temperaturene fortsatt behagelige for oss nordboere, både i havet og på lands. Costa Dorada har en kyststrekning på 216 kilometer langs Middelhavet, og har lange strender og små, koselige bukter. Vi bor i feriebyen Salou, og den nærmeste stranden ligger bare 300 meters spasertur fra hotellet. Vi skal også på spennende utflukter til koselige landsbyer inne i landet, samt historiske byer som Tarragona med sine historiske bygninger fra langt tilbake i tid.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Forleng sommeren ved Middelhavet

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11690
Sted: Spania, Costa Dorado, Salou
Avreisedato: 03. oktober 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 14. oktober 2023

Program

Tirsdag: Hjem – Salou Vi har direkte oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Barcelona, avgang kl.11,40. Etter 3 timer lander vi i Barcelona, og tar plass i bussen som tar oss med den siste drøye timen sørover langs Costa Dorada til Salou, hvor vi skal bo 11 netter på 4R Playa Park Hotel som ligger i turistsentrum med barer, restauranter og butikker rundt hotellet. Noen stikkord om hotellet er svømmebasseng ute, 300 meter til stranda, restaurant, alle rom har balkong og det er gratis wifi på hotellet.

Onsdag 4.oktober – fredag 13.oktober: I Salou Vi har inkludert frokost hver dag, samt felles middag 7 kvelder under oppholdet. Den ene dagen skal vi på utflukt til Montserrat. Vi skjører inn i landet til fjellet Montserrat, hvor vi skal besøke fjellandsbyen med samme navn. Her har vi en fantastisk utsikt over områdene rundt, og finner en liten landsby med et benediktinerkloster som ble grunnlagt i år 1025. Her skal vi også besøke katedralen som har en kjent utskjæring av den sorte madonna fra 1200-tallet. Etter besøket her returerer vi til kysten og Salou. En annen dag skal vi på utflukt til Peniscola og nasjonalparken Ebro. Vi starter dagen med å besøke Ebro-deltaet som er en nasjonalpark hvor vi finner rismarker og sumpområdet med et rikt dyreliv med bl.a. flamingoer. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten til Peniscola som er en eventyrby beliggende på en halvøy med fantastisk utsikt over Middelhavet. Byen er omgitt av en bymur og kronjuvelen er fortet som ligger på toppen av fjellet. Her får vi god tid til å gå og se oss rundt i de koselige, trange gatene på innsiden av bymurene og ta oss en lunsj på egenhånd. Vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen starter vi med å kjøre inn i landet til landsbyen Montblanc. Her finner vi en sjarmerende middelalderby. Etter besøket her drar vi ned til kysten igjen hvor vi skal besøke Tarragona. Her får vi en rundtur hvor vi skal få se restene av den gamle romerske byen Tarraco med sitt flotte amfiteater. Vi får også tid til å se oss rundt på egenhånd før vi returnerer til Salou. Vi får også god tid til å slappe av og kose oss på hotellet og i nærområdene.

Lørdag: Salou – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi drar til flyplassen i Barcelona. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen kl.15,45, og tar farvel med de andre deltagerne og reiselederen for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*11 overnattinger i delt dobbeltrom
*11 frokoster
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 3 355,- (enkeltlugar utover 20%)
*Rom med utsikt mot havet kr. 1 650,- (per rom)