Vårsteming i Portugal og på vakre Algarvekysten

«Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen»

Avreisedato: 11. april 2023 | 12 dager | Turpris: 12990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Medlemstur til Algarvekysten

Vi bor i koselige Albufeira under oppholdet på Algarvekysten.

Algarve i Portugal blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover i horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet, har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor i den koselige byen Albufeira som har en flott sandstrand og en yrende handlegate langs stranden fylt av restauranter, kaféer og butikker. Byen har en lang historie som går tilbake til tiden da den var en liten, rolig fiskerlandsby.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Inkludert utflukter til Faro og Silves

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12990
Sted: Portugal, Algarvekysten, Albufeira
Avreisedato: 11. april 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 22. april 2023

Program

Tirsdag: Hjem – Albufeira Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne, og sjekker vi inn på direkteflyet til Faro, avgang kl. 14,25. Etter drøye 4 timer lander vi i Portugal. Her tar vi plass i bussen som kjører oss til Albufeira hvor vi sjekker inn på vårt hotell Aqua Pedro dos Bicos. Alle rom har terrasse/balkong. Hotellet har også restaurant og utendørsbasseng. Hotellet ligger i et rolig område, 10 minutters spasertur unna den livlige gaten Oura. Det er restauranter, barer og butikker ved hotellet. Stranden er ca. 350 meter unna hotellet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag – fredag: I Albufeira Vi har frokost inkludert hver morgen og middag inkludert fem dager under oppholdet (inkludert ankomstdagen). En dag drar vi på utflukt til Algarvekystens hovedstad Faro. Byen er ikke så gammel som den kunne vært da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag fremstår den som en flott by, godt tilrettelagt for oss gående. Vi får med oss lokalguide i Faro som viser oss havnen og den flotte Jardim Manuel Bivar-parken. Vi får også se katedralen og resten av gamlebyen. Vi har også tid til å se oss litt rundt på egenhånd før vi returnerer til hotellet. En annen dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesferder herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se St. Vincent-klippen – fastlands-Europas sør-vestligste endepunkt. Den siste utfluktsdagen skal vi på utflukt til innlandsbyene Estoi og Sao Bras de Alportel. I Estoi får vi se Palacio de Estoi som har en historie tilbake til 1840-tallet (utenfra), samt at vi får se de romerske ruinene Milreu som har en historie tilbake til 100-tallet. Vi skal også besøke Sao Bras del Alportel som har vært en viktig handelsby på grunn av sin korkproduksjon. Byen og området rundt er nå verdens største produsent av kork. Vi returnerer til Albufeira utpå ettermiddagen. Ellers få vi også dager fri til avslapning og hygge.

Lørdag: Albufeira – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Faro. Her sjekker vi inn på formiddagsflyet til Oslo, avgang kl.11,30. Etter ca. 4 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gangen.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*11 overnattinger i delt dobbeltrom
*11 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 4 125,- (enkeltrom utover 20%)