Vesterålen, Andøya, Senja og Sommarøy

«…Her får vi oppleve alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender»

Avreisedato: 20. mai 2021 | 7 dager | Turpris: 11690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 8
Pensjonistforbundet

Spektakulær naturopplevelser

Vi reiser kyststrekningen fra Harstad til Tromsø

Bli med og opplev noe av det flotteste som våre 2 nordligste fylker kan tilby når vi drar langs den vakre kyststrekningen fra Evenes i sør til Tromsø i nord. Fra det vakre fiskeværet Nyksund i Vesterålen, til Norges nest største øy Senja, til Nord-Norges hovedstad Tromsø hvor vi avslutter med en tur til Sommarøy.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi kjører Nasjonal turistveg til Andenes

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11690
Sted: Norge, Vesterålen
Avreisedato: 20. mai 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 26. mai 2021

Program

Torsdag: Hjem – Vesterålen Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd, hvor vi møter reiselederen og resten av deltakerne. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Evenes, avgang kl.08,55. Etter 1,5 time lander vi, og tar plass i bussen som tar oss med gjennom Vesterålen til Fiskebøl. Her tar vi fergen over til Melbu på Hadseløya hvor vi starter med besøk på Galleri Uvær hvor vi kommer «hjem» til Siv som bl.a. er kjent for sine fantastiske glasshjerter, her får vi servert kaffe og kake. Vi kan også besøke Uværshula som ligger mellom to klipper med utsikt over storhavet. Etter dette fortsetter vi til Stokmarknes, og videre til Sortland. Her sjekker vi inn på det splitter nye Scandic Sortland som ligger med flott utsikt over havet og byen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Vesterålen Frokost på hotellet. Denne dagen starter vi med å kjøre til fiskeværet som fikk en ny sjanse – Nyksund. Fiskeværet var et av de største i Vesterålen, men ble i 1975 fraflyttet. Men nye krefter har flyttet inn i det siste, og vi får med oss en vandretur i det koselige fiskeværet. På veien ut hit ser vi de stupbratte fjell på den ene siden og storhavet på andre – dette er en opplevelse i seg selv. Etter besøket fortsetter vi til Bø ytterst i Vesterålen hvor vi besøker Bø Museum som ligger i naturskjønne omgivelser ved Vinjesjøen. Her finner vi også den kjente skulpturen Mannen fra havet. Vi returnerer til Sortland utpå ettermiddagen.

Lørdag: Vesterålen – Andøya Frokost, matpakkelunsj og middag inkludert. Vi tar plass i bussen og setter kursen nordover mot Andøya. Vi starter dagen med en samisk opplevelse når vi besøker Inga Sami Siida like utenfor Sortland. Her får vi høre om den samiske kulturen, samt at vi kommer nært innpå reinsdyrflokken. Etter besøket fortsetter vi til Risøyhamn på Andøya før vi svinger inn på nasjonal turistveg som tar oss med langs yttersiden av øya opp til Andenes. Vi får se noen av Norges vakreste strender, og stopper ved Kleivodden hvor man får en fantastisk utsikt over havet og de mektige fjellene rundt. Vi ankommer Andøya utpå ettermiddagen, og her skal vi bo i 2 netter.

Søndag: På Andøya Frokost. Denne dagen går vi bort til Hvalmuseet hvor vi har inkludert inngang og guiding om formiddagen. Resten av dagen er i utgangspunktet fri til avslapning og hygge. Om ettermiddagen er det mulighet for de som ønsker å bestille hvalsafari (mot tillegg). Her drar vi ut for å jakte etter hvalen og få en fantastisk naturopplevelse. Turen varer mellom 2 og 4 timer avhengig av hvor vi finner hvalen.

Mandag: Andøya – Senja – Tromsø Frokost, matpakkelunsj og middag inkludert. Vi tar ferge fra Andenes og direkte over til Gryllefjord på Senja. De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er et overveldende syn, og det som kjennetegner Senja. Vegen snor seg inn og ut av fjorder. Vi stopper i Bergsbotn hvor vi har fantastisk utsikt over Bergsfjorden, og vi ser små fiskevær og hus som klorer seg fast til fjellskråningene. Vi gjør også stopp ved Ersfjordstranda og Tungeneset før vi er tilbake på fastlandet ved Finnsnes. Herfra kjører vi via Nordkjosbotn og videre til Tromsø hvor vi skal bo i 2 netter.

Tirsdag: Tromsø Frokost på hotellet før vi skal på utflukt til Kvaløya og Sommarøy.  Her får vi oppleve alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender. Ytterst i havgapet finner vi Sommarøy som er et av de mest aktive fiskeværene i området, selv med bare 300 innbyggere. Vi returnerer til Tromsø utpå ettermiddagen.

Onsdag: Tromsø – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi får formiddagen fri i byen til å utforske denne på egenhånd. Ved lunsjtider blir vi hentet av buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.17,20. Etter knappe 2 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*2 matpakkelunsjer
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 160,- (enkeltrom utover 20%)
*Hvalsafari på Andøya kr. 1 160,- (må forhåndsbestilles senest 30 dager før, kan bli utsolgt før dette)
Rabatt for: *Reise uten fly kr. 1 500,- (oppmøte og avreise fra flyplass Evenes/Tromsø på egenhånd)