Vinteravbrekk Sør-Spania – Almunecar

«Vi skal besøke 2 koselige landsbyer som ligger høyt oppe i fjellene med fantastisk utsikt, Pampaneira og Capileira»

Avreisedato: 02. november 2022 | 15 dager | Turpris: 11490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Deilig vinteravbrekk i Sør-Spania!

Det er tre inkluderte utflukter under vårt opphold i Almunecar!

Ta en pause fra kulde og snø, og bli med oss til det Sørlige Spania og ta et avbrekk fra vinteren. Vi bor i byen Almunecar som ligger langs Spanias sørlige kyststripe, kjent for sin litt røffe natur med klipper som stuper ned i havet, koselige, små fiskerlandsbyer, og små bukter med sandstrender. Vi bor på vårt ****hotell som ligger med kort avstand til restauranter, butikker og barer. Byen har en koselig gamleby med et arabisk fort fra maurernes tid, botanisk have med samlinger av tropiske planter, samt rester av den gamle fiskehavnen.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi bor i koselige Almunecar

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11490
Sted: Spania, Costa del Sol, Almunecar
Avreisedato: 02. november 2022
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 16. november 2022

Program

Onsdag 2. november: Hjem – Almunecar Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Malaga, avgang kl.14,45. Etter 4 timer lander vi i Spania, og tar plass i bussen som tar oss de siste 1,5 timene frem til Almunecar. Her sjekker vi inn på ****Victoria Playa Hotel som blir vårt hjem de neste 14 nettene. Hotellet ligger 5 minutters gange fra stranda, og 15 minutter fra det historiske sentrum. Alle rommene har balkong, svømmebassenget er oppvarmet og det er bar og restaurant på hotellet.

Torsdag – tirsdag 3.november – 15. november: I Almunecar Vi har frokost inkludert hver morgen, felles middag 10 dager og vi har inkludert 3 utflukter under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til området Alpujarra. Vi starter med å kjøre nede i dype daler med vakkert landskap, før vi fortsetter gjennom appelsin- og sitronplantasjer, videre til mandel, olivenlunder og vinranker, og når vi kommer opp mot toppene er det pinjetrær som dominerer. Vi skal besøke 2 koselige landsbyer som ligger høyt oppe i fjellene med fantastisk utsikt, Pampaneira og Capileira. Arkitekturen bærer preg av å ha vært okkupert av maurerne i over 250 år, fra begge sider har man en fantastisk utsikt over dalen og opp mot Sierra Nevada hvor de snøkledde toppene møter den blå himmelen. Vi gjør også et stopp hos en skinkeprodusent denne dagen. En annen dag starter vi med besøk i den koselige fiskerlandsbyen Nerja. Herfra fortsetter vi inn i landet i regionen La Axarquia. Dette området er kjent for sine tropiske dalfører hvor kiwi, avocado og mango vokser. Vi besøker også den hvitkalkede byen Frigliana som med sine trange brosteinsbelagte gater og fantastiske utsikt er byen vel verdt et besøk. En annen utfluktsdag går til  fjellbyen Guadix, hvor ca. halvparten av befolkningen bor i grotter i fjellene for å holde varmen ute om sommeren, og kulden ute om vinteren. Vi kjører også gjennom fjellområdet som er typisk westernfilm landskap med kaktuser og avkappede fjelltopper. Det er også markedsdag når vi besøker Guadix så vi kan se etter lokale spesialiteter. Ellers har vi god tid til å slappe av og kose oss på strandpromenaden, eller i den hyggelige gamlebyen. 

Onsdag 16. november: Almunecar – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen. Denne tar oss med 1,5 time langs kysten til Malaga Lufthavn. Her sjekker vi inn på flyet til Gardermoen, avgang kl.12,00. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*14 overnattinger i delt dobbeltrom
*14 frokoster
*10 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 3 080,- (enkeltrom utover 20%)