Polarsommer på unike Svalbard

Bli med til ‘landet med de kalde kyster’. Vill natur og fantastiske opplevelser venter.

Avreisedato: 30. august 2021 | 5 dager | Turpris: 10290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Opplev storslagne Svalbard på sommeren

Vi reiser på utflukt tilbake i tid til Pyramiden og ‘Sovjetunionen’

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard. Med sin unike natur, sitt rike dyre- og planteliv og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve. Golfstrømmen gjør at klimaet er relativt mildt (til å være så langt nord), noe som gjør at det er ett stort mangfold av arktiske dyrearter som lever her. Se opp for polar-rever, Svalbard reinsdyr, hvalross, tusener av sjøfugler og er vi heldig kan vi også få se isbjørn!!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev storslått og unik natur

Spennende utflukter på den unike øya

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10290
Sted: Svalbard, Longyearbyen
Avreisedato: 30. august 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 03. september 2021

Program

Mandag: Hjem – Svalbard Vi har fremmøte på Oslo Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiseleder og de andre deltakerne, og sjekker inn på flyet til Longyearbyen, avgang kl.09,30. Etter 3 timer ankommer vi Svalbard og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo i 4 netter. Om ettermiddagen tar reiselederen med de som ønsker på en liten bli kjent runde i sentrum. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: På Svalbard Frokost på hotellet hver dag, og felles middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi bli med på båttur til Pyramiden. Det er som å gå inn i en tidsmaskin når vi ankommer Pyramiden og ”Sovjetunionen”. På 80-tallet bodde det over 1000 mennesker her, og var et samfunn i full drift. Gruvearbeidet ble stengt i 1998 og da ble samfunnet fraflyttet i løpet av kort tid, og fremdeles står kopper, kar, bøker på skolepultene og noteheftet igjen på pianoet. Vi får en fantastisk utsikt fra vinduene på båten, og har også inkludert lunsj underveis. Vi er tilbake i Longyearbyen utpå ettermiddagen. Under oppholdet har vi nesten 2 dager til å utforske på egenhånd, men vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise. Den ene dagen er det 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og innenfor gruvetunnelen og får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med hundekjøring (hvorav ca. 1 time med hundekjøring) langs kysten hvor man sitter på vogn som blir dratt av hunder. Vi har med oss guide som tar oss med langs Isfjorden og inn mot Bjørndalen. Er vi heldige får vi se både svalbardrein, polarrev, sel og hval.

Fredag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet og har litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss på hotellet og blir tatt med det korte stykke til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.13,15. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*2 utfluktsdager
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 3 060,- (enkeltrom utover 20%)
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 720,- (per person)
*Utflukt med hundespann på hjul kr. 950,- (per person)