Polarsommer på unike Svalbard

Bli med til ‘landet med de kalde kyster’. Vill natur og fantastiske opplevelser venter.

Avreisedato: 18. august 2023 | 6 dager | Turpris: 12990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Opplev storslagne Svalbard

Vi reiser på et fantastisk Arktisk fjordcruise under oppholdet!

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard. Med sin unike natur, sitt rike dyre- og planteliv og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve. Golfstrømmen gjør at klimaet er relativt mildt (til å være så langt nord), noe som gjør at det lever et  stort mangfold av arktiske dyrearter på øygruppa. Se opp for polarrever,  Svalbardrein, hvalross, sel, tusener av sjøfugler og er vi heldige får vi også sett den ettertraktede isbjørnen!  Vi bor i kulturhistoriske Longyearbyen og gjør oss kjent i nærområdet på guidet rundtur. Bli med, opplev den uberørte arktiske villmarken og vær vitne til et unikt dyreliv i fantastiske omgivelser!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev storslått og unik natur

Spennende utflukter på den unike øya

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12990
Sted: Svalbard, Longyearbyen
Avreisedato: 18. august 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 23. august 2023

Program

Fredag: Hjem – Svalbard Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Longyearbyen, avgang kl.16,00. Etter 3 timer lander vi på  Svalbard,  og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo i 5 netter. Vi samles ti en litt sen felles middag etter ankomst.

Lørdag, søndag, mandag og tirsdag: På Svalbard Frokost på hotellet hver dag, og felles middag 3 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi bli med på Arktisk fjordcruise. Vi tar å senker skuldrene, og nyte utsikten fra dekk eller gjennom vinduene på skipet når vi seiler inn mot Nordenskjoldbreen med sin 60 meters brekant som dupper ned i Tempelfjorden. Vi blir møtt av storslått utsikt over fjelltopper, fjorder, glitrende snø og eksotisk dyreliv. Er vi heldige får vi se både Isbjørn, og villrein. Under oppholdet har vi 2 dager til å utforske Svalbard på egenhånd, men vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise. Den ene dagen er det 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og inne i gruvetunnelen, vi får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med hundekjøring (hvorav ca. 1 time med hundekjøring) langs kysten hvor man sitter på vogn som blir dratt av hunder. Vi har med oss guide som tar oss med langs Isfjorden og inn mot Bjørndalen. Er vi heldige får vi se både Svalbardrein, polarrev, sel og hval.

Onsdag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet og har litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss på hotellet og blir tatt med det korte stykke til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.14,10. Flyet gjør et stopp i Tromsø for passkontroll. Vi lander på Gardermoen kl.18,30 og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*2 utfluktsdager
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 000,-
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 720,- (per person)
*Utflukt med hundespann på hjul kr. 950,- (per person)