Polarsommer på unike Svalbard

Bli med til ‘landet med de kalde kyster’. Vill natur og fantastiske opplevelser venter.

Avreisedato: 21. august 2024 | 6 dager | Turpris: 13990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Opplev storslagne Svalbard

Vi reiser på et fantastisk Arktisk fjordcruise under oppholdet!

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard. Med sin unike natur, sitt rike dyre- og planteliv og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve. Golfstrømmen gjør at klimaet er relativt mildt (til å være så langt nord), noe som gjør at det lever et  stort mangfold av arktiske dyrearter på øygruppa. Se opp for polarrever,  Svalbardrein, hvalross, sel, tusener av sjøfugler og er vi heldige får vi også sett den ettertraktede isbjørnen!  Vi bor i kulturhistoriske Longyearbyen og gjør oss kjent i nærområdet på guidet rundtur. Bli med, opplev den uberørte arktiske villmarken og vær vitne til et unikt dyreliv i fantastiske omgivelser!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev storslått og unik natur

Spennende utflukter på den unike øya

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 13990
Sted: Svalbard, Longyearbyen
Avreisedato: 21. august 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 26. august 2024

Program

Onsdag: Hjem – Svalbard Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Longyearbyen, avgang kl.09,05. Etter 3 timer lander vi på  Svalbard,  og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo i 5 netter på The Vault Hotel (det er mulig å oppgradere til Polfareren Hotel som har litt større rom – se tillegg). Vi samles til sen felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag, lørdag og søndag: På Svalbard Frokost på hotellet hver dag, og felles middag 3 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi på båttur til Pyramiden. Vi seiler inn til Skansbukta, før vi ankommer Pyramiden. Her kan vi se en totalt isolert by, men du kan se for deg hvilket liv det en gang var her. Etter besøket her spiser vi lunsj om bord mens vi seiler mot Tempenfjorden og den majestetiske Nordkjoldbreen. Vi nyter utsikten fra dekk mens vi seiler tilbake mot Longyearbyen..UUnder oppholdet har vi 2 dager til å utforske Svalbard på egenhånd, men vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise. Den ene dagen er det 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og inne i gruvetunnelen, vi får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med hundekjøring (hvorav ca. 1 time med hundekjøring) langs kysten hvor man sitter på vogn som blir dratt av hunder. Vi har med oss guide som tar oss med langs Isfjorden og inn mot Bjørndalen. Er vi heldige får vi se både Svalbardrein, polarrev, sel og hval.

Mandag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet og har litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss på hotellet og blir tatt med det korte stykke til flyplassen. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Oslo, avgang kl.14,45. Etter ca. 3 timer lander vi tilbake i Oslo, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*2 utfluktsdager
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 500,-
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 850,- (per person)
*Utflukt med hundespann på hjul kr. 1 390,- (per person)
*Polfareren Hotel istedenfor The Vault kr. 1.500,- (per rom totalt for 5 netter)