Polarsommer på unike Svalbard

Bli med til ‘landet med de kalde kyster’. Vill natur og fantastiske opplevelser venter.

Avreisedato: 11. august 2021 | 6 dager | Turpris: 12590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Opplev storslagne Svalbard

Vi reiser på utflukt tilbake i tid til Pyramiden og ‘Sovjetunionen’

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard. Med sin unike natur, sitt rike dyre- og planteliv og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve. Golfstrømmen gjør at klimaet er relativt mildt (til å være så langt nord), noe som gjør at det lever et  stort mangfold av arktiske dyrearter på øygruppa. Se opp for polarrever,  Svalbardrein, hvalross, sel, tusener av sjøfugler og er vi heldige får vi også sett den ettertraktede isbjørnen!  Vi bor i kulturhistoriske Longyearbyen og gjør oss kjent i nærområdet på guidet rundtur. Vi skal også besøke ‘Pyramiden’, kjent for sin sovjetiske bosetning og gruvedrift på en av våre utflukter. Bli med, opplev den uberørte arktiske villmarken og vær vitne til et unikt dyreliv i fantastiske omgivelser!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev storslått og unik natur

Spennende utflukter på den unike øya

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12590
Sted: Svalbard, Longyearbyen
Avreisedato: 11. august 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 16. august 2021

Program

Onsdag: Hjem – Svalbard Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Longyearbyen, avgang kl.16,10. Etter 3 timer ankommer vi Svalbard og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo i 5 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag, lørdag og søndag: På Svalbard Frokost på hotellet hver dag, og felles middag 3 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi bli med på båttur til Pyramiden. Det er som å gå inn i en tidsmaskin når vi ankommer Pyramiden og ”Sovjetunionen”. På 80-tallet bodde det over 1000 mennesker her, og var et samfunn i full drift. Gruvearbeidet ble stengt i 1998 og da ble samfunnet fraflyttet i løpet av kort tid, og fremdeles står kopper, kar, bøker på skolepultene og noteheftet igjen på pianoet. Vi får en fantastisk utsikt fra vinduene på båten, og har også inkludert lunsj underveis. Vi er tilbake i Longyearbyen utpå ettermiddagen. Under oppholdet har vi nesten 2 dager til å utforske på egenhånd, men vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise. Den ene dagen er det 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og innenfor gruvetunnelen og får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med hundekjøring (hvorav ca. 1 time med hundekjøring) langs kysten hvor man sitter på vogn som blir dratt av hunder. Vi har med oss guide som tar oss med langs Isfjorden og inn mot Bjørndalen. Er vi heldige får vi se både Svalbardrein, polarrev, sel og hval.

Mandag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet fra hotellet og blir tatt med til flyplassen i Longyearbyen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.13,15. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*2 utfluktsdager
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 400,-
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 720,- (per person)
*Utflukt med hundespann på hjul kr. 950,- (per person)