Påsketur til Krakow og Warszawa

Fantastisk påsketur til historiske Krakow og Warszawa

Avreisedato: 08. april 2020 | 7 dager | Turpris: 8190

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Opplev Polen og historiske byer denne påsken

Vi bor midt i sentrum i både Krakow og Warszawa!

Bli med oss i påsken til Polens historiske hovedstad Krakow og dagens hovedstad Warszawa. I Krakow skal vi på en fantastisk guidet vandrertur i den kjente gamlebyen som er på UNESCOs verdensarvliste. I denne byen finner du flott arkitektur, rik historie og severdigheter rundt ethvert hjørne. Under oppholdet besøker vi også de historiske saltgruvene i Wieliczka utenfor sentrum.

Warszawa er hovedstaden i Polen og har kommet seg langt bort fra den grå sovjetiske sementjungelen fra etterkrigstiden. Det historiske bysentrumet ble nærmest komplett ødelagt under andre verdenskrig. Nå har byen gjenoppstått og fått tilbake sin skjønnhet takket være møysommelig restaurering! Gamlebyen som ligger langs Wisla-elven er en av Øst-Europas kulturelle høydepunkter. Opplev Polen og de sjarmerende byene Krakow og Warszawa med spennende utflukter inkludert!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev to av Polens vakreste gamlebyer

Besøk i saltgruvene i Wielicka

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8190
Sted: Polen, Krakow & Warszawa
Avreisedato: 08. april 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 14. april 2020

Program

Onsdag: Hjem – Krakow Bussen starter fra Kristiansand om  morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her går vi om bord i flyet til Katowice, avgang kl.13,15. Etter 2 timer lander vi i Polen, og tar plass i bussen som tar oss de siste 1,5 timene frem til Krakow hvor vi skal bo 3 netter midt i sentrum. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag og fredag: I Krakow Frokost inkludert hver dag og middag 1 kveld. Den ene dagen under oppholdet blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene i byen fram til markedsplassen. Etter besøket tar vi plass i bussen og drar til den jødiske bydelen Kazimierz. Her tar guiden oss med på en vandretur i denne spesielle bydelen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen.  Den andre dagen under oppholdet kjører vi til de meget kjente Saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene i Wieliczka står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en guidet rundtur som blant annet tar oss inn i det fantastiske St. Kings Kapell, som med sin imponerende størrelse og vakre utskjæringer kan romme over 500 mennesker.

Lørdag: Krakow – Warszawa Frokost på hotellet. Vi bor midt i sentrum like ved togstasjonen både i Krakow og Warszawa og går derfor fra hotellet til togstasjonen hvor vi går om bord i direktetoget til Warszawa. Det går med ekspressfart og vi er fremme i Warszawa på 2,5 timer. Reiseleder tar med de som ønsker opp i Kulturpalasset med fantastisk utsikt over byen (inngang ikke inkludert) og de som ønsker det kan gå på shopping. Felles middag om kvelden.

Søndag og mandag: I Warszawa Frokost inkludert hver dag, og middag 1 av kveldene. Den ene dagen får vi med oss guide og buss, og blir tatt med på en 3 timers rundtur. Vi får bl.a. se gamlebyen med sine brostensgater og fargerike hus som står på UNESCOs liste over verneverdige steder. Vi får også se Det Kongelige Slott – tidligere hjem for Polens konger, et fantastisk landemerke beliggende kun i kort avstand fra Gamlebyen (utenfra – ikke inngang). Den andre dagen skal vi på utflukt på landsbygda i området  Mazovia. Vi starter dagen med et besøk i byen Zelazowa Wola, hvor vi skal besøke huset hvor den kjente komponisten Fredric Chopin ble født. Herfra fortsetter vi til den koselige landsbyen Arkadia hvor vi skal besøke den vakre engelske hagen som ligger her. Vårt siste stopp er Nieborow-slottet, som er et fantastisk barokkslott som ble bygget på 1700-tallet.

Tirsdag: Warszawa – hjem Frokost på hotellet, før vi får store deler av dagen fri i Warszawa. Om ettermiddagen blir vi hentet av buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Torp, avgang kl.18,35. Etter knappe 2 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- fly- og togtransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 620,-