Porto, Lisboa & vakre Dourodalen

«Vi kjører med buss inn til Peso de Regua, hvor vi går om bord i elvebåten som tar oss med tilbake til Porto by»

Avreisedato: 01. september 2023 | 7 dager | Turpris: 13590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 8
Flyreiser

Flotte opplevelser i Portugal

Opplev den vakre Dourodalen mens vi nyter lunsj ombord på elvebåten

Bli med oss og opplev Portugal og noe av det beste landet har å tilby. De flotte storbyene Porto og Lisboa, samt uendelig vakre Dourodalen og små, koselige kystbyer. Douroelven snirkler seg gjennom det vakre landskapet med uendelige rekker med grønne vinranker og små landsbyer, perfekt dandert langs elvebredden. Lisboa er kanskje Europas vakreste hovedstad, beliggende helt ute i havgapet mot Atlanteren med Amerika som nærmeste fastland på andre siden.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Portugal på sitt beste!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 13590
Sted: Portugal, Porto & Lisboa
Avreisedato: 01. september 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 07. september 2023

Program

Fredag: Hjem – Porto Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Porto, avgang kl.15,50. Etter 4 timer ankommer vi Portugal og tar plass i bussen som tar oss de siste milene til sentrum av byen hvor vi skal bo i 3 netter. Vi samles til en litt sen felles middag ved ankomst.

Lørdag og søndag: I Porto Vi har frokost inkludert hver morgen, samt felles middag en kveld. Den første dagen får vi med oss lokalguide i Porto, som tar oss med i buss og til fots i byen. Vi får blant annet se Castelo de Queija, Arrabidabroen, katedralen, samt det historiske sentrum. Ettermiddagstimene fri til avslapning og hygge. Den andre dagen drar vi på utflukt inn den vakre Dourodalen. Vi kjører med buss inn til Peso de Regua, hvor vi går om bord i elvebåten som tar oss med tilbake til Porto by. Vi nyter utsikten fra vinduene på skipet mens landskapet og små landsbyer passerer sakte forbi. Vi seiler også gjennom to sluseanlegg med en høydeforskjell på ca. 50 meter totalt. Vi har også inkludert felles lunsj om bord på skipet.Mandag: Porto – Lisboa Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen og setter kursen mot Lisboa. Vi gjør en stopp i Coimbra, som var Portugals hovedstad i flere hundre år. Den er en viktig universitetsby, og har en utrolig sjarmerende gamleby. Vi gjør også en stopp i Fatima, hvor vi finner et stort katolsk kompleks med flere katedraler og en plass som er større enn Petersplassen i Vatikanet. Vi ankommer Lisboa utpå ettermiddagen, og samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: I Lisboa Frokost inkludert hver morgen, og felles middag en kveld. Den første dagen får vi med oss lokalguide om formiddagen, som viser oss de mest kjente severdighetene og forteller oss den interessante historien til byen. Vi får bl.a. se gamlebyen Alfama, slottet, Vasco da Gama-broen og mye annet. Ettermiddagstimene fri. Den andre dagen drar vi på utflukt nordover langs Atlanterhavskysten til byene Sintra og Cascais. Vi får oppleve småbysjarm og et stopp ved den kjente Boca do Inferno-klippen. Vi får også se Sintras monumenter høyt over byen, Penaslottet og det Moriske slottet.

Torsdag: Lisboa – hjem Vi har en tidlig avreise fra hotellet og kjører til flyplassen i Lisboa. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen kl.12,00 og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*1 lunsj
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 640,-