Porto og den vakre Dourodalen

“…hvor vi går om bord i elvebåten som tar oss med tilbake til Porto by”

Avreisedato: 21. mai 2019 | 8 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Porto og Dourodalen

Porto og Dourodalen er noe av det beste Portugal har å tilby. Dourooelven snirkler seg gjennom det vakre landskapet med uendelige rekker med grønne vinranker og små landsbyer, perfekt dandert langs elvebredden. Der hvor elven renner ut i Atlanterhavet finner du den majestetiske byen Porto. I middelalderen ble byen regnet som verdens ende, ettersom den klamrer seg fast til enden av av Portugal med uendelig utsikt over havet. Opplev byens mange severdigheter, som blant annet Arrabidabroen og Castelo de Queija. Vi skal også utforske Dourodalen med elvebåt og besøke middelalderbyen Guimaraes. Vi bor på strandpromenaden i den lille hyggelige strandbyen Espinho like utenfor Porto. Bli med og opplev flott natur og en spennende kultur!

 

Tilbake til reiseoversikt

Inkludert båttur i den vakre Dourodalen

Flere spennende utflukter med blant annet besøk hos portvinprodusent

Guiding i Porto med lokalguide

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Portugal, Porto
Avreisedato: 21. mai 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 28. mai 2019

Program

Tirsdag: Hjem – Portugal Bussen starter fra Kristansand om formiddagen og tar med seg deltagere langs E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.16,10. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Portoflyet. Etter nye 3 timer lander vi i Porto kl.22:40, og tar plass i bussen som tar oss den siste halvtimen frem til Espinho og vårt hotell. Restaurant, bar, innendørs svømmebasseng, stranden kun et steinkast unna og SPA er noen stikkord om hotellet.

Onsdag – mandag: I Portugal Vi har frokost inkludert hver morgen, samt middag 3 kvelder under oppholdet. Den ene dagen drar vi på utflukt til Porto. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med i buss og til fots i byen. Vi får blant annet se Castelo de Queija, Arrabidabroen, katedralen samt det historiske sentrum. Vi får litt fritid på egenhånd før vi på vei tilbake til hotellet stopper hos en Portvinprodusent, hvor vi får smaksprøver på det de lager her. En annen dag drar vi på utflukt inn den vakre Dourodalen. Vi kjører med buss inn til Peso de Regua hvor vi går om bord i elvebåten som tar oss med tilbake til Porto by. Vi nyter utsikten fra vinduene på skipet mens landskapet og små landsbyer passerer sakte forbi. Vi seiler også gjennom to sluseanlegg med en høydeforskjell på ca. 50 meter totalt. Vi har også inkludert felles lunsj om bord på skipet. Ved ankomst til Porto står bussen klar for å ta oss med tilbake til hotellet. Den siste utfluktsdagen går til Guimaraes og Braga. Braga har en fantastisk gamleby, og vi får blant annet se Bragakatedralen som er Portugals eldste. Vi besøker også middelalderbyen Guimaraes, som sies å være fødestedet til Portugal og stedet hvor den første portugisiske kongen ble født. Vi besøker Guimaraesslottet fra middelalderen som ligger med en fantastisk utsikt over byen. Vi får også tre dager helt fri til å slappe av og utforske nærområdene på egenhånd.

Tirsdag: Portugal – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi drar til flyplassen i Porto. Her sjekker vi inn på flyet til München, avgang kl.10,55. Etter ca 3 timer lander vi i Tyskland og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Gardermoen kl.18,10 og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-