Portugal og vakre Algarvekysten

“…den flotte Jardim Manuel Bivar-parken.
Vi får også se katedralen og resten av gamlebyen”

Avreisedato: 24. oktober 2018 | 8 dager | Turpris: 8790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Portugal og vakre Algarvekysten

Portugal og vakre Algarvekysten blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover i horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor i den koselige byen Praia da Rocha. Byen har en flott sandstrand, en yrende handlegate langs stranden fylt av restauranter, kaféer og butikker. Her finner du også Santa Catarina de Ribamar-fortet fra 1700-tallet som danner en historisk ramme rundt det hele. Under reisen har vi tre utflukter inkludert hvor vi besøker flere spennende destinasjoner. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Inkludert flere spennende utflukter!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8790
Sted: Portugal, Algarvekysten
Avreisedato: 24. oktober 2018
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 31. oktober 2018

Program

Onsdag: Hjem – Praia da Rocha Bussen starter fra Kristiansand  tidlig om morgenen og tar på turdeltagere langs E-18 frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Barcelona, avgang kl.11,25. Etter 3 timer lander vi i Barcelona og går videre til Sevillaflyet. Etter en ny drøy time lander vi Sevilla kl.18,10. Her venter bussen for å ta oss over grensen til Portugal og videre til  vårt gode Jupiter Hotel, beliggende like ved elven og marinaen – ca 1 km fra stranden. Hotellet er helt nytt og flott, har restaurant, bar, svømmebasseng og mye mer. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag – tirsdag: Praia da Rocha Vi har frokost inkludert hver dag og middag 4 kvelder (inkludert ankomstkvelden). En dag får vi med oss lokalguide som tar oss med rundt i byen. Vi får høre den interessante historien og vi blir bedre kjent med nærområdet. En annen dag drar vi på utflukt til Algarvekystens hovedstad Faro. Byen er ikke så gammel som den kunne vært – byen ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755 og i dag fremstår den som en flott by, godt tilrettelagt for oss gående. Vi får med oss lokalguide i Faro som viser oss havnen og den flotte Jardim Manuel Bivar-parken. Vi får også se katedralen og resten av gamlebyen. Det blir også tid til å se seg litt rundt i byen samt spise lunsj på egenhånd. På vei tilbake til hotellet stopper vi på en vingård og får prøvesmake forskjellige viner og mulighet til å gjøre fordelaktige innkjøp. En tredje dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikk-fortauer preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesferder herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres som ligger ytterst på klippen. Her får vi se St. Vincent-klippen, som er «Europas ende» i sør. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Ellers får vi også flere dager fri til avslapning og hygge.

Onsdag: Praia da Rocha – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Faro. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.10,55. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen kl.15,55 (lokal tid) og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 435,-