Portugal og vakre Algarvekysten

Algarvekysten har noe å by på for enhver smak. Vi utforsker området på flere spennende utflukter underveis!

Avreisedato: 19. oktober 2019 | 8 dager | Turpris: 9690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Portugal og vakre Algarvekysten

 …ytterst på klippen langs Algarvekysten får vi se St. Vincent klippen – «Europas ende» i sør.

Portugal og den vakre Algarvekysten blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover i horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet.  Under oppholdet bor vi i den koselige byen Praia da Rocha. Byen har en flott sandstrand, en yrende handlegate langs stranden fylt av restauranter, kaféer og butikker. Her finner du også Santa Catarina de Ribamar-fortet fra 1700-tallet som danner en historisk ramme rundt det hele. Under reisen har vi tre utflukter inkludert hvor vi besøker flere spennende destinasjoner. 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Flere spennende utflukter inkludert

Reiseleder er med på hele turen

Hotell med svømmebasseng

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9690
Sted: Portugal, Algarvekysten
Avreisedato: 19. oktober 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 26. oktober 2019

Program

Lørdag: Hjem – Praia da Rocha/Portimao Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på turdeltakere langs E-18 frem til Gardermoen. På Gardermoen sjekker vi inn på direkteflyet til Faro, avgang kl. 14,55. Etter drøye 4 timer lander vi i Portugal. Her tar vi plass i bussen som kjører oss til Praia da Rocha/Portimao hvor vi sjekker inn på vårt gode Jupiter Hotel Marina, et hotell bare for voksne beliggende ved marinaen. Hotellet har flott utsikt, restaurant, bar, svømmebasseng og SPA-avdeling.  Det er restauranter, barer og butikker ved hotellet. Stranden er ca. 1 km unna hotellet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag – fredag: Praia da Rocha Vi har frokost inkludert hver dag og middag 5 kvelder (inkludert ankomstkvelden). En dag får vi med oss lokalguide som tar oss med rundt i byen. Vi får høre den interessante historien og vi blir bedre kjent med nærområdet. En annen dag drar vi på utflukt til Algarvekystens hovedstad Faro. Byen er ikke så gammel som den kunne vært da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag den fremstår den som en flott by, godt tilrettelagt for oss gående. Vi får med oss lokalguide i Faro som viser oss havnen og den flotte Jardim Manuel Bivar-parken. Vi får også se katedralen og resten av gamlebyen. Det blir i tillegg tid til å se seg litt rundt i byen samt spise lunsj på egenhånd. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. En tredje dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesferder herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se St. Vincent-klippen – «Europas ende» i sør. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Ellers får vi også flere dager fri til avslapning og hygge.

Lørdag: Praia da Rocha – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Faro. Her sjekker vi inn på formiddagsflyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,30. Etter ca. 4 timer lander vi tilbake på Gardermoen kl.16,30 og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 345,-