Portugal – vårstemning på Algarvekysten & i Lisboa

«Denne dagen får vi med oss lokalguide om formiddagen som viser oss de mest kjente severdighetene, og forteller oss den interessante historien til byen»

Avreisedato: 02. mars 2024 | 10 dager | Turpris: 13990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Møt våren i vakre Portugal

Vi drar på utflukter tilbake i tid!

Algarve i Portugal blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover mot horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet, har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor først en uke i den tidligere fiskerlandsbyen Albufeira, som er kjent for sin flotte sandstrand. Etter et avslappende opphold i Algarve, så avslutter vi turen med 2 netter i Portugals hovedstad Lisboa -en av Europas vakreste hovedsteder – før vi setter kursen hjem.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi bor i koselige Albufeira

2 netter i Lisboa med lokalguide

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 13990
Sted: Portugal, Albufeira & Lisboa
Avreisedato: 02. mars 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 11. mars 2024

Program

Lørdag: Hjem – Algarve Bussen starter fra Kristiansand og tar på turdeltakere langs E-18 frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Portugal, avgang kl. 14,30. Etter drøye 4 timer lander vi i Faro, og tar  plass i bussen som tar oss med til Albufeira hvor vi sjekker inn på vårt hotell Albufeira Sol. Alle rom har terrasse/balkong. Hotellet har også restaurant og utendørsbasseng. Hotellet ligger i et rolig område, men med restauranter, barer og butikker ved hotellet. Stranden er ca. 1 km unna hotellet.

Søndag – fredag: Algarve Vi har frokost inkludert hver dag og middag 4 kvelder. En dag drar vi på utflukt til Faro og Olhao. Vi starter med et besøk i den sjarmerende fiskerlandsbyen Olhao, hvor det også er marked denne dagen. Etter besøket her fortsetter vi til Faro. Byen er ikke så gammel som da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag fremstår den som en flott by, og vi får bl.a. se den flotte Jardim Manuel Bivar-parken og katedralen. En annen dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesreiser herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se St. Vincent-klippen – fastlands-Europas sør-vestligste endepunkt. Vi returnerer til Praia da Rocha utpå ettermiddagen. Ellers får vi også flere dager fri til avslapning og hygge.

Lørdag: Algarve – Lisboa Frokost på hotellet før vi pakker i bussen og setter kursen mot Portugals hovedstad, Lisboa. Formiddagstimene kjører vi rett nordover opp til utkanten av Lisboa, vi kjører langs  Atlanterhavskysten til byene Sintra og Cascais. Her skal vi få oppleve småbysjarm og et stopp ved den kjente Boca do Inferno-klippen. Vi får også se Sintras monumenter høyt over byen, Penaslottet og det Moriske slottet. Dagen avsluttes i Lisboa hvor vi skal bo de 2 siste nettene like ved Gulbenkian-parken. Felles middag.

Søndag: I Lisboa Frokost på hotellet. Denne dagen får vi med oss lokalguide om formiddagen som viser oss de mest kjente severdighetene, og forteller oss den interessante historien til byen. Vi får bl.a. se gamlebyen Alfama, slottet, Vasco da Gama-broen og mye annet. Ettermiddagstimene fri til avslapning og hygge i Lisboa.

Mandag: Lisboa – hjem Vi spiser frokost før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Lisboa. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.12,50. Etter 4 timer ankommer vi Gardermoen kl.17,55 (lokal tid), og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 610,-