Praktfulle Praha

Sentralt hotell med gangavstand til de største severdighetene i Praha!

Avreisedato: 06. mai 2020 | 7 dager | Turpris: 7990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Oppdag Praha – en av Europas vakreste byer.

Den historiske kulturbyen Praha ligger i hjerte av Europa

Byen er kjent som Europas kulturelle hjerte. Karl IV, Mozart og Kafka har bodd i de samme husene og slitt de samme brosteinene. Elven Moldau ble gjort verdensberømt av Smetana og renner fortsatt stille og behagelig gjennom byen. Enten du seiler på den, eller går over en av de mange vakre broene, vil du oppleve stemningen Smetana gjorde i sin tid. Det astronomiske ur, rådhusplassen og borgen er også noe av alt det Tsjekkias hovedstad har å vise deg. Enten man kaller den «Byen med de tusen spir», «Den gylne byen» eller «Europas hjerte» – Praha fortjener dem alle. Bli med oss når vi utforsker storbyen på flere spennende utflukter!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev praktfulle Praha

Utforsk verdenskjente severdigheter

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7990
Sted: Tsjekkia, Praha
Avreisedato: 06. mai 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 12. mai 2020

Program

Onsdag: Hjem – Kiel Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen og tar med seg deltakere langs E-18 til Sandefjord. Her tar vi fergen til Strømstad, avgang kl.13,30. Etter bare 2,5 time er vi fremme i Sverige og kjører de siste milene til Gøteborg. Her går vi om bord i kveldsfergen til Kiel, vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Torsdag: Kiel – Praha Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Kiel. Etter ankomst setter vi kursen mot Praha. Underveis passerer vi Berlin og Dresden før vi ankommer Praha. Her sjekker vi inn på vårt hotell med beliggenhet i sentrum med gangavstand til det meste av severdigheter. Om kvelden samles vi til felles middag.

Fredag, lørdag og søndag: I Praha Vi har inkludert frokost hver morgen og middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den første formiddagen blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i buss og til fots gjennom Praha hvor vi får se de viktigste severdighetene samt høre den interessante historien. En annen dag drar vi på utflukt til Karlovy Vary, en av Europas vakreste spabyer som er kjent for sine 13 helende varme kilder, og tusenvis av mennesker strømmer til byen hvert år. Vi får en guidet rundtur gjennom de vakre gatene, kan smake vannet fra en av kildene, og får tid til  lunsj på egenhånd. Før vi forlater Karlovy Vary skal vi besøke det verdenskjente Moser glassverket hvor vi får se hvordan det vakre tsjekkiske krystallet blir laget. Det er også mulig å gjøre fordelaktige innkjøp før vi returnerer til Praha. En av kveldene har vi inkludert folkloreaften med tradisjonell mat, dans og musikk.

Mandag: Praha – Kiel Vi spiser en litt tidlig frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører via Terezin, Leipzig og Hamburg frem til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Om bord samles vi til felles middag før vi trekker oss tilbake for en god natts søvn.

Tirsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Vi tar plass i bussen og kjører de 2 timene til Strømstad. Her går vi om bord i fergen til Sandefjord, avgang kl.12,00. Etter 2,5 time ankommer vi Sandefjord, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 640,- *Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet Sandefjord-Strømstad kr. 500,- per person (totalt tur/retur)