Romantiske Rhin- og Moseldalen

“…herfra fortsetter vi langs flaskegrønne Moselelven gjennom koselige landsbyer til Bernkastel-Kues”

Avreisedato: 25. august 2021 | 7 dager | Turpris: 8690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Majestetiske Rhin- og Moseldalen

Besøk små landsbyer på rekke og rad langs Rhin- og Moseldalen!

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Vi skal på en flott båttur langs Rhinen hvor vi passerer små koselige landsbyer og vakker natur. Du vil bli betatt av utsikten fra den verdensberømte Loreleyklippen. Vi skal også delta på den årlige vinfestivalen i Bernkastel-Kues. Her kan du fryde deg over folkelivet og prøvesmake ulike lokale viner servert fra bodene.

 

Tilbake til reiseoversikt

Fantastisk utsikt fra Loreleyklippen

Flere spennende utflukter og opplevelser underveis!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8690
Sted: Tyskland, Rhin- & Moseldalen
Avreisedato: 25. august 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 31. august 2021

Program

Onsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand, og tar på deltagere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen over til Moss, og kjører vi videre til Gøteborg hvor vi går om bord i nattfergen til Kiel. Om bord har vi inkludert plass i innvendige lugarer. Vi samles til felles middag.

Torsdag: Kiel – Rüdesheim Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. I Kiel tar vi plass i bussen som tar oss med sydover forbi Hamburg, Hannover og Frankfurt frem til vakre Rhindalen og koselige Rüdesheim. Her skal vi bo midt i byen. Felles middag om kvelden.

Fredag, lørdag og søndag: Rüdesheim Frokost inkludert hver dag, og middag 3 kvelder inkludert ankomstdagen. Den første formiddagen drar vi på båttur langs Rhinen. Vi passerer små, koselige landsbyer, skråninger med vinranker så langt øyet kan se og flotte borger på toppen av fjellene. Vi kommer til St. Goarshausen hvor vi forlater skipet og drar opp til den verdensberømte Loreleyklippen. Etter besøket her fortsetter vi nedover langs Rhinen til Koblenz hvor vi stopper ved Deutsches Eck hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen.  En dag bruker vi til å bli mer kjent i Rüdesheim og omegn. Bussen tar oss med gjennom vinlandsbyen Assmanshausen opp til det kjente Niederwaldmonumentet. Her får vi en flott utsikt over Rüdesheim og Rhindalen. Vi har inkludert vinsmaking før de som ønsker det kan gå ned gjennom vinmarkene til Rüdesheim, ta taubanen eller man kan bli med bussen ned igjen. Vi skal også på utflukt til vakre Moseldalen. Vi skal besøke koselige Cochem hvor vi får tid til å spise lunsj, eller hva med et besøk på borgen? Herfra fortsetter vi langs flaskegrønne Moselelven gjennom koselige landsbyer til Bernkastel-Kues. Her får vi tid til å se oss rundt i den koselige byen med sine brosteinsbelagte gater, og vinrankene som omgir hele sentrum. Vi returnerer tilbake i Rüdesheim i tide for middag.

Mandag: Rüdesheim – Kiel (Gøteborg) Etter frokost forlater vi Rhindalen for denne gang. Vi kjører raskt ut på Autobahn og følger denne forbi Frankfurt, Göttingen og Hannover før vi kjører under Elben i tunnel. Vi fortsetter til Kiel hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer. Middag på egenhånd om kvelden.

Tirsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost om bord på skipet før vi ankommer Gøteborg kl.09,15. Vi tar plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi går om bord i båten til Sandefjord. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som kjører sørover mot Kristiansand tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt for tur/retur)