Ekstratur! Rhin- og Moseldalen med vinfestival

Koselige vindlandsbyer og vakkert landskap venter!

Avreisedato: 01. september 2019 | 7 dager | Turpris: 7990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Ekstratur til Middelalderbyer langs Rhin- og Moseldalen 

Besøk små landsbyer på rekke og rad langs Rhin- og Moseldalen!

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Vi skal på en flott båttur langs Rhinen hvor vi passerer små koselige landsbyer og vakker natur. Du vil bli betatt av utsikten fra den verdensberømte Loreleyklippen. Vi skal også delta på den årlige vinfestivalen i Bernkastel-Kues. Her kan du fryde deg over folkelivet og prøvesmake ulike lokale viner servert fra bodene.

 Tilbake til reiseoversikt

Vi får oppleve vinfestivalen i Bingen

Flere spennende utflukter og opplevelser underveis

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 7990
Sted: Tyskland, Rhin- & Moseldalen
Avreisedato: 01. september 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 07. september 2019

Program

Søndag: Hjem – Oslo (Kiel) Avreise fra Kristiansand om morgenen. Vi tar på deltagere langs E-18 frem til Oslo. Her går vi om bord i den flotte cruisefergen til Kiel, avgang kl.14,00. Om bord har vi inkludert plass i innvendige lugarer. Vi får ettermiddagstimene fri frem til vi samles til felles middag om kvelden.  Resten av kvelden til avslapning og hygge om bord.

Mandag: Kiel – Rüdesheim Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. I Kiel tar vi plass i bussen som tar oss med sydover forbi Hamburg, Hannover og Frankfurt frem til vakre Rhindalen og koselige Rüdesheim. Her skal vi bo midt i byen. Felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: Rüdesheim Frokost inkludert hver dag, og middag 3 kvelder inkludert ankomstdagen. Den første formiddagen drar vi på båttur langs Rhinen. Vi passerer små, koselige landsbyer, skråninger med vinranker så langt øyet kan se og flotte borger på toppen av fjellene. Vi kommer til St. Goarshausen hvor vi forlater skipet og drar opp til den verdensberømte Loreleyklippen. Etter besøket her fortsetter vi nedover langs Rhinen til Koblenz hvor vi stopper ved Deutsches Eck hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen.  En annen dag bruker vi til å bli mer kjent i Rüdesheim og omegn. Bussen tar med de som ønsker det gjennom den vakre vinlandsbyen Assmanshausen og opp til det kjente Niederwaldmonumentet. Her får vi en flott utsikt over Rüdesheim og Rhindalen. De som ønsker det kan gå ned gjennom vinmarkene til Rüdesheim, ta taubanen eller man kan bli med bussen ned igjen. Vi skal også på utflukt til vakre Moseldalen. Vi starter dagen med besøk i Cochem? Herfra fortsetter vi langs flaskegrønne Moselelven gjennom koselige Zeltingen Rachting frem til eventyrbyen Bernkastel-Kues med sin vakre gamleby med bindingsverkshus med butikker og restauranter. En ettermiddag tar vi båten over til Bingen der årets vinfestival går av stabelen.

Fredag: Rüdesheim – Kiel (Gøteborg) Etter frokost forlater vi Rhindalen for denne gang. Vi kjører raskt ut på Autobahn og følger denne forbi Frankfurt, Göttingen og Hannover før vi kjører under Elben i tunnel. Vi fortsetter til Kiel hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer.

Lørdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost om bord på skipet før vi ankommer Gøteborg kl.09,15. Vi tar plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi går om bord i båten til Sandefjord. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge. Fra Sandefjord kjører bussen sørover langs E-18 tilbake til påstigningstedene (for de som har påstigning nord for Sandefjord så vil de få togbilletter til nærmeste stasjon til der de kom på bussen).

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-
*Utvendig lugar kr. 700,- per lugar (totalt for tur/retur)
*Lunsjbuffet på fergen Strømstad-Sandefjord kr. 225,-