Rhin- og Moseldalen med vinfestival

Bli med til Rhin- og Moseldalen og besøk koselige Bernkastel-Kues og de verdensberømte Loreleyklippene!

Avreisedato: 24. august 2019 | 6 dager | Turpris: 7390

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Idyllisk kulturlandskap i Rhin- og Moseldalen

“…i Rhin- og Moseldalen skal vi på båttur gjennom koselige landsbyer”

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Vi skal på en flott båttur langs Rhinen hvor vi passerer små koselige landsbyer og vakker natur. Du vil bli betatt av utsikten fra den verdensberømte Loreleyklippen. Vi skal også delta på den årlige vinfestivalen i Bernkastel-Kues. Her kan du fryde deg over folkelivet og prøvesmake ulike lokale viner servert fra bodene. Områdene i Rhin- og Moseldalen er som tatt ut av en eventyrbok!

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Besøk på vinfestivalen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 7390
Sted: Tyskland, Rhin- og Moseldalen
Avreisedato: 24. august 2019
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 29. august 2019

Program

Lørdag: Hjem – Rüdesheim Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre turdeltakerne, og sjekker inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.13,00. Etter knappe 2 timer lander vi, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene frem til vakre Rhindalen og koselige Rüdesheim. Her skal vi bo midt i byen på vårt hotell i 5 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag, mandag, tirsdag og onsdag: I Rüdesheim Frokost inkludert hver dag, og middag 3 kvelder inkludert ankomstdagen. Den ene dagen drar vi på utflukt langs Rhinen. Vi passerer små, koselige landsbyer, skråninger med vinranker så langt øyet kan se og flotte borger på toppen av fjellene. Vi kommer til St. Goarshausen hvor vi svinger av veien og kjører opp til den verdensberømte Loreleyklippen. Etter besøket her fortsetter vi nedover langs Rhinen til Koblenz hvor vi stopper ved Deutsches Eck hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen.  En annen dag drar vi på utflukt til vakre Moseldalen. Vi starter dagen med besøk i koselige Bernkastel-Kues som er som tatt ut av en eventyrbok. Vakre bindingsverkshus med små kafeer, spesialbutikker og restauranter. Etter besøket her fortsetter vi langs flaskegrønne Mosel til vinlandsbyen Cochem hvor de som ønsker det kan ta en tur opp til borgen. I Cochem foregår også den årlige vinfestivalen, og vi kan få prøvesmake noen av de edle dråpene som er laget på druer bare et par steinkast unna. Vi får også 2 dager helt fri hvor vi kan gjøre oss kjent i Rüdesheim og omegn. Hva med å ta taubanen opp til det kjente Niederwaldmonumentet med fantastiske utsikt over Rüdesheim og Rhindalen. De som ønsker det kan gå ned gjennom vinmarkene tilbake til Rüdesheim. En båttur langs Rhinen er også et ”must” for de fleste og noe som absolutt bør gjøres. Det å nyte noen kveldstimer i byens hovedgate ”Drosselgasse” med barer også restauranter og et yrende folkeliv er heller ikke å forakte – muligheten er mange.

Torsdag: Rüdesheim – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Frankfurt. Her går vi om bord i flyet tilbake til Oslo, avgang kl.13,00. Etter knappe 2 timer lander vi i Norge og tar farvel med reiselederen og de andre turdeltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)
*Utfluktspakke kr. 400,- (båttur på Rhinen til Oberwesel totalt ca 5 timer, hvorav 3 i båt & Vinsmaking av 4 viner hos vinprodusent i Rudesheim)