Romantiske Rhin- og Moseldalen

“…herfra fortsetter vi langs flaskegrønne Moselelven gjennom koselige landsbyer til Bernkastel-Kues”

Avreisedato: 04. september 2024 | 7 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Bussreiser

Majestetiske Rhin- og Moseldalen

Besøk små landsbyer på rekke og rad langs Rhin- og Moseldalen!

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Du blir betatt av utsikten fra Loreleyklippen og fryder deg over folkelivet i de koselige vinlandsbyene.

 

Tilbake til reiseoversikt

Fantastisk utsikt fra Loreleyklippen

Flere spennende utflukter og opplevelser underveis!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Tyskland, Rhin- & Moseldalen
Avreisedato: 04. september 2024
Avreisested: Kristiansand (via Horten-Moss)
Hjemreisedato: 10. september 2024

Program

Onsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten, så den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter ned gjennom Østfold. Vi ender opp i Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Torsdag: Kiel – Rüdesheim Vi spiser frokost før vi ankommer Tyskland, og tar plass i bussen. Vi setter kursen sørover gjennom Tyskland og passerer Hannover og Frankfurt og videre frem til vakre Rhindalen og koselige Rüdesheim. Her skal vi bo midt i byen. Felles middag om kvelden.

Fredag, lørdag og søndag: Rüdesheim Frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. Den første formiddagen drar vi på båttur langs Rhinen. Vi passerer små, koselige landsbyer, skråninger med vinranker så langt øyet kan se og flotte borger på toppen av fjellene. Vi kommer til St. Goarshausen hvor vi forlater skipet og drar opp til den verdensberømte Loreleyklippen. Etter besøket her fortsetter vi nedover langs Rhinen til Koblenz hvor vi stopper ved Deutsches Eck hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen.  En dag bruker vi til å bli mer kjent i Rüdesheim og omegn. Bussen tar oss med gjennom vinlandsbyen Assmanshausen opp til det kjente Niederwaldmonumentet. Her får vi en flott utsikt over Rüdesheim og Rhindalen. Vi har inkludert vinsmaking før de som ønsker det kan gå ned gjennom vinmarkene til Rüdesheim, ta taubanen eller man kan bli med bussen ned igjen. Vi skal også på utflukt til vakre Moseldalen. Vi skal besøke koselige Cochem hvor vi får tid til å spise lunsj, eller hva med et besøk på borgen? Herfra fortsetter vi langs flaskegrønne Moselelven gjennom koselige landsbyer til Bernkastel-Kues. Her får vi tid til å se oss rundt i den koselige byen med sine brosteinsbelagte gater, og vinrankene som omgir hele sentrum. Vi returnerer til i Rüdesheim i tide for middag.

Mandag: Rüdesheim – Kiel Etter frokost forlater vi Rhindalen for denne gang. Vi kjører raskt ut på Autobahn og følger denne forbi Kassel og Hamburg frem til Kiel hvor vi går om bord i fergen til Gøteborg, avgang kl.18.45. Kvelden fri.

Tirsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor de som skal av fra Sandefjord og sørover tar fergen over til Sandefjord kl.12,00. Mens ferga går over til Sandefjord kjører bussen via Østfold og Moss-Horten og slipper av de som skal av her før den er i Sandefjord og tar med de som skal sørover tilbake til sine påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-
*Utvendig lugar kr. 800,- per lugar totalt for tur/retur