Julemarked i Riga

Førjulstur til Riga – en by full av opplevelser!

Avreisedato: 02. desember 2019 | 5 dager | Turpris: 4390

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Oppdag Riga – der gammelt møter nytt

Kombiner julemarked, shopping og spennende historie i Riga!

Hovedstaden i Latvia ligger ved Østersjøen, har 740.000 innbyggere og er den største byen i de baltiske stater. Elva Daugava deler byen i 3; Gamlebyen, sentrum og Pardaugava. I sentrum finner du et staselig operabygg, konserthus, brede avenyer og koselige parker. Tyske kjøpmenn etablerte Riga allerede i 1158 som handelssted og ble grunnlagt i 1201. Byen var også med i Hansaen, noe som gjorde at det ble en velstående by. Byen hevder dessuten også å være opphavet til det første juletreet i verden – i år 1510. Under vårt opphold er det flere spennende julemarkeder som frister med sitt flotte utvalg. Besøk de travle bodene på julemarkedet, gjør fordelaktige innkjøp i en av byens shoppingsenter eller unn deg litt luksus og kvalitetstid på en av spa-anleggene?

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Koselig julemarked i gamlebyen

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 4390
Sted: Latvia, Riga
Avreisedato: 02. desember 2019
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen & Trondheim Lufthavn Værnes
Hjemreisedato: 06. desember 2019

Program

Mandag: Hjem – Riga Vi har fremmøte på Gardermoen/Værnes på egenhånd. De som kommer i Oslo møter reiselederen og sjekker inn på direkteflyet til Riga, avgang kl. 11,20. De som reiser fra Trondheim sjekker inn på egenhånd på direkteflyet til Riga, avgang kl.10,35. Etter drøye 1,5 time ankommer vi Riga. Her samles alle gjestene og går samlet om bord i bussen som tar oss de siste minuttene til vårt hotell i sentrum som blir vårt hjem de neste 4 nettene. Om kvelden samles vi til litt enkel middagsbuffet.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Riga Vi har inkludert frokost på hotellet hver morgen, samt middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første formiddagen blir vi hentet av buss og lokalguide som tar oss med rundt i byen.  Vi får høre den interessante historien samt at vi får se de mest kjente severdighetene. Guiden tipser oss om hvor vi kan gjøre gode innkjøp i førjulstiden, rundturen avsluttes på Lido. Lido består av flere restaurant, underholdning og matmarked, og her kan vi tilbringe noen hyggelige timer. Torsdag er det mulig for de som ønsker (mot tillegg) å blir med på utflukt til det flotte Rundaleslottet utenfor Riga. Palasset ble bygget mellom 1730-1740 og tegnet av samme arkitekt som har tegnet Vinterpalasset i St. Petersburg. Under oppholdet får vi god tid til å utforske byen nærmere på egenhånd. Kose oss på julemarkedet, gjøre fordelaktige innkjøp, eller hva med å dra på et av de mange spa-anleggene?

Fredag: Riga – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får litt fritid om formiddagen før vi blir hentet med buss på hotellet som tar oss med til flyplassen i Riga. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Trondheim kl.13,50 og Oslo kl.14,20. Etter 1,5 timer er vi tilbake i Norge, og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Guiding som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)
*Utflukt til Rundale – ca. 5 timer kr. 360,- (pris per person, må bestilles før avreise)