Sommer i Baltikum – Vilnius og Riga

Koselige hovedsteder i Baltikum

Avreisedato: 07. august 2024 | 5 dager | Turpris: 8890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Baltiske perler i Latvia og Litauen

Bli med til Rundale-palasset fra 1700-tallet på turen til Riga og Vilnius

Riga – hovedstaden i Latvia – ligger ved Østersjøen. Latvia er den største av de baltiske statene. Elva Daugava deler byen i 3; Gamlebyen, sentrum og Pardaugava. Tyske kjøpmenn etablerte seg i Riga allerede år 1158 og byen ble offisielt grunnlagt i 1201. Riga var også med i Hansaen, noe som gjorde at byen ble svært velstående. Vilnius er hovedstaden i Litauen og har vært den minst kjente og vanskeligst tilgjengelige av de baltiske hovedstedene. Nyt stemningen mens du går på de brosteinsbelagte gatene i en av de største gamlebyene i Øst-Europa. Arkitekturen er en spennende blanding av barokk, gotisk, renessanse og russisk. Unn deg noe godt å drikke i en av de mange bakgårdene i gamlebyen og gjør gode innkjøp i de koselige butikkene.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev de Baltiske perlene Riga og Vilnius

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8890
Sted: Riga og Vilnius
Avreisedato: 07. august 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 11. august 2024

Program

Onsdag: Hjem – Riga Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Riga, avgang kl.13,15. Etter 1,5 time ankommer vi Latvia og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo like ved gamlebyen. Vi slapper av litt, før vi samles til felles middag.

Torsdag: I Riga Frokost om morgenen. Denne dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på rundtur i buss og til fots i sentrum av Riga. Vi får høre den interessante historien byen har å tilby samt at vi får se de mest kjente severdighetene. Ettermiddagen fri til å utforske byen.

Fredag: Riga-Vilnius Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker bussen og reiser videre. Vi forlater Latvia og fortsetter mot Litauen, og Vilnius. Underveis skal vi besøke Rundale-palasset som ble bygget fra 1730-1740. Her får vi en guidet rundtur i slottet, som ble tegnet av samme arkitekt som har tegnet Sommerpalasset og Vinterpalasset i St. Petersburg. Vi har også inkludert felles lunsj før vi kjører det siste stykket frem til Vilnius. Her sjekker vi inn på vårt hotell for 2 overnattinger. Felles middag om kvelden.

Lørdag: I Vilnius Frokost om morgenen. Denne formiddagen får vi med oss guide og buss som viser oss rundt i byen. Vi får høre den interessante historien byen har å by på, og får se de mest kjente severdighetene. Guiden tipser oss om hvor vi kan gjøre fordelaktige innkjøp. Ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Søndag: Vilnius – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til Trakai slott. Slottet var tidligere bosted for Hertugen av Litauen og har en interessant historie som går helt tilbake til 1300-tallet. Vi får omvisning her før vi kjører til flyplassen. Her går vi  om bord i flyet tilbake til Oslo Gardermoen, avgang kl. 14,40. Etter 1,5 time er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss med til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*1 lunsj
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 400,-