Sommer i Baltikum – Riga og Vilnius

Koselige hovedsteder i Baltikum

Avreisedato: 12. juli 2020 | 6 dager | Turpris: 7390

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Baltiske perler i Latvia og Litauen

Bli med til Rundale-palasset fra 1700-tallet på turen til Riga og Vilnius

Riga – hovedstaden i Latvia – ligger ved Østersjøen. Latvia er den største av de baltiske statene. Elva Daugava deler byen i 3; Gamlebyen, sentrum og Pardaugava. Tyske kjøpmenn etablerte seg i Riga allerede år 1158 og byen ble offisielt grunnlagt i 1201. Riga var også med i Hansaen, noe som gjorde at byen ble svært velstående. Vilnius er hovedstaden i Litauen og har vært den minst kjente og vanskeligst tilgjengelige av de baltiske hovedstedene. Nyt stemningen mens du går på de brosteinsbelagte gatene i en av de største gamlebyene i Øst-Europa. Arkitekturen er en spennende blanding av barokk, gotisk, renessanse og russisk. Unn deg noe godt å drikke i en av de mange bakgårdene i gamlebyen og gjør gode innkjøp i de koselige butikkene. Bli med oss til de Baltiske perlene Riga og Vilnius i sommer!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev de Baltiske perlene Riga og Vilnius

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7390
Sted: Riga og Vilnius
Avreisedato: 12. juli 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 17. juli 2020

Program

Søndag: Hjem – Riga Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på flyet til Riga, avgang kl.13,55. Etter 1,5 time ankommer vi Latvia, og tar plass i bussen som tar oss de siste minuttene inn til sentrum, hvor vi skal bo i 3 netter.  Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag og tirsdag: I Riga Frokost hver morgen og middag en kveld. Den første formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på rundtur i buss og til fots i sentrum av Riga. Vi får høre den interessante historien byen har å tilby samt at vi får se de mest kjente severdighetene. Om ettermiddagen fortsetter vi ut til den koselige strandbyen Jurmala hvor vi får en liten runde med guiden før vi får fri til å se oss rundt på egenhånd. Den andre dagen er fri til å utforske byen, gå på museum eller slappe av. Onsdag: Riga – Vilnius Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker bussen og reiser videre. Vi forlater Latvia og fortsetter mot Litauen, og Vilnius. Underveis skal vi besøke Rundale-palasset som ble bygget fra 1730-1740. Her får vi en guidet rundtur i slottet, som ble tegnet av samme arkitekt som har tegnet Sommerpalasset og Vinterpalasset i St. Petersburg. Vi har også inkludert felles lunsj her før vi kjører det siste stykket frem til Vilnius. Her sjekker vi inn på vårt hotell for 2 overnattinger. Felles middag om kvelden.

Torsdag: I Vilnius Frokost om morgenen. Denne formiddagen får vi med oss guide og buss som viser oss rundt i byen. Vi får høre den interessante historien byen har å by på, og får se de mest kjente severdighetene. Guiden tipser oss om hvor vi kan gjøre fordelaktige innkjøp. Ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Fredag: Vilnius – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til Trakai slott. Slottet var tidligere bosted for Hertugen av Litauen og har en interessant historie som går helt tilbake til 1300-talllet. Vi får omvisning her før vi kjører til flyplassen hvor vi går om bord i flyet tilbake til Sandefjord Torp, avgang kl. 14,55. Etter 1,5 time er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss med til våre påstigningssteder.

NB! Det er inkludert 1 koffert på 10kg til å sjekke inn per person + en håndbagasje innenfor målene 40x30x20cm. Den innsjekka bagasjen kan oppgraderes til 20kg mot tillegg (se tillegg)

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*1 lunsj
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 100,-
*Oppgradere til 20kg innsjekket koffert kr. 500,- totalt for tur/retur