Den evige stad Roma

Verdenskjent historie og kultur i den evige stad – Roma!

Avreisedato: 27. august 2023 | 5 dager | Turpris: 9590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Historiske og vakre Roma

Guide tar oss med på rundtur ’tilbake’ til romertiden i Roma

Den italienske hovedstaden Roma er uforlignelig når det gjelder historie og severdigheter. Byen har med sin over 2000-år gamle historie blitt en av de mest populære destinasjonene i verden. Dette er byen alle reiseglade bør unne seg en tur til minst én gang i livetHer møter det klassiske det moderne, det historiske møter det nytenkende og det pulserende bylivet møter den avslappende kulturen som hele landet er kjent for. Vi bor sentralt med gangavstand til det meste av kjente severdigheter. På byvandring med lokalguide i ‘den evige stad’ får vi blant annet sett Spansketrappen, Peterskirken, Coloseum, Forum Romamum og Kapitolhøyden. Lev det gode liv, unn deg noe godt å spise og drikke i en byens mange restauranter og barer. Mulighetene er mange!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Spansketrappen og Peterskirken

Deilig temperatur

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9590
Sted: Italia, Roma
Avreisedato: 27. august 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 31. august 2023

Program

Søndag: Hjem – Roma Bussen starter fra Kristiansand, og tar med deltakere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Roma kl.16,45. Etter 3 timer er vi framme i Roma og tar plass i bussen som venter på å ta oss de siste minuttene inn til sentrum av byen og vårt hotell. Hotellet ligger midt i sentrum med kort gangavstand til mange severdigheter. Vi samles til en litt sen felles middag ved ankomst.

Mandag – onsdag: I Roma Frokost hver morgen og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Vi får med oss vår dyktige lokalguide 2 dager under oppholdet i Roma. Den ene dagen skal vi få opplevel Spanske Trappen, Trevi Fontenen samt Pantheon før vi ender opp på Piazza Navona. Den andre dagen starter vi med Colosseum (utenfra), før vi vandrer langs Fori Imperiali til Piazza Venezia hvor vi blir hentet med buss som tar oss med opp til Vatikanet og Petersplassen. Her får vi høre den utrolige historien til denne lilleputtstaten som befinner seg midt i Roma sentrum. Vi får se Sveitsergarden og når guidingen avsluttes kan de som ønsker det gå inn i Peterskirken på egenhånd. Den siste dagen får de som ønsker det mulighet til å bli med oss og vår lokalguide på utflukt til landsbygda utenfor Roma. Vi får se vakker natur, innsjøer og sjarmerende byer. Vi skal bl.a. besøke byen Castel Gandolfo som er stedet hvor paven har sin sommerresidens, og som ligger med vakker utsikt over innsjøen Albano. Ellers får vi god tid til å utforske byen nærmere den dagen vi har helt fri. Vi kan spise god mat, besøke museer, og nyte livet med noe godt i glasset mens vi ser det pulserende storbylivet går videre.

Torsdag: Roma – Hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Roma. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.10,55. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 320,-
*Utflukt til Castello Gandolfo kr. 500,- (ca. 5,5 timer)