Den evige stad Roma

Verdenskjent historie og kultur i den evige stad – Roma!

Avreisedato: 05. mars 2020 | 5 dager | Turpris: 7590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Historiske og vakre Roma

Guide tar oss med på rundtur ’tilbake’ til romertiden i Roma

Den italienske hovedstaden Roma er uforlignelig når det gjelder historie og severdigheter. Byen har med sin over 2000-år gamle historie blitt en av de mest populære destinasjonene i verden. Dette er byen alle reiseglade bør unne seg en tur til minst én gang i livet!

Her møter det klassiske det moderne, det historiske møter det nytenkende og det pulserende bylivet møter den avslappende kulturen som hele landet er kjent for. Vi bor sentralt med gangavstand til det meste av kjente severdigheter. På byvandring med lokalguide i ‘den evige stad’ får vi blant annet sett Spansketrappen, Peterskirken, Coloseum, Forum Romamum og Kapitolhøyden. Lev det gode liv, unn deg noe godt å spise og drikke i en byens mange restauranter og barer. Mulighetene er mange!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Spansketrappen og Peterskirken

Deilig temperatur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7590
Sted: Italia, Roma
Avreisedato: 05. mars 2020
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 09. mars 2020

Program

Torsdag: Hjem – Roma Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen, og tar med deltakerne langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Roma kl.16,25. Etter 3 timer er vi framme i Roma og tar plass i bussen som venter på å ta oss de siste minuttene inn til sentrum av byen og vårt hotell. Hotellet ligger midt i sentrum med gangavstand til Colosseum.

Fredag – søndag: I Roma Frokost hver morgen og middag 2 kvelder. En dag får vi med oss vår dyktige lokalguide som tar oss med på en rundtur tilbake til resten av romertiden. Vi får se de viktigste historiske bygningene og monumentene – f.eks. Colosseum, Trevifontenen, Spansketrappen og mye mer. En annen dag har vi med oss lokalguide og skal få oppleve Roma på den andre siden av Tiber, får bl.a. se Castel Sant Angelo og Petersplassen. Vi får også høre den utrolige historien om lilleputtstaten Vatikanet som befinner seg midt i Roma sentrum, og går inn i Peterskirken – den største kirken i den kristne verden med sine fantastiske ornamenter. Den samme ettermiddagen som vi besøker Vatikanet er det mulig for de som ønsker (mot tillegg) å bli med lokalguiden inn i Vatikanmuseet med sine fantastiske kunstutstillinger, samt avslutte guiding i det Sixtinske kapell. Rundturen tar ca. 3 timer (retur til hotellet med buss/metro/taxi for egen kostnad). Den siste dagen er hele dagen fri til egen disposisjon. Man kan kose seg med god mat, besøke museer, gå inn på Colosseum, gjøre fordelaktige innkjøp, eller ta et glass godt drikke på de mange koselige uteserveringene.

Mandag: Roma – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Roma. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.13,35. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-
*Inngang og guiding i Vatikanmuseet og Sixtinske kapell kr. 400,- (må forhåndsbestilles – begrenset antall plasser)