Romantiske Rhin- og Moseldalen

Vi reiser ut med den nye fergeruten Kristiansand-Eemshaven i Nederland!

Avreisedato: 02. september 2023 | 7 dager | Turpris: 10190

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Majestetiske og kjente Rhin- og Moseldalen 

Besøk små landsbyer på rekke og rad langs Rhin- og Moseldalen!

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Vi skal på en flott båttur langs Rhinen hvor vi passerer små koselige landsbyer og vakker natur. Underveis besøker vi den verdensberømte Loreleyklippen hvor du vil bli betatt av den flotte utsikten over dalføret!

 Tilbake til reiseoversikt

Fantastisk utsikt fra Loreleyklippen

Inkludert flere utflukter under oppholdet

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10190
Sted: Tyskland, Rüdesheim
Avreisedato: 02. september 2023
Avreisested: Kristiansand (Oslo)
Hjemreisedato: 08. september 2023

Program

Lørdag: Hjem – Kristiansand (Eemshaven) Bussen starter fra Oslo om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Kristiansand. Her går vi om bor i fergen til Eemshaven i Nederland som har avgang kl.15,30. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag om kvelden.

Søndag: Eemshaven – Rüdesheim Vi spiser frokost før vi ankommer Nederland, og tar plass i bussen. Vi over grensen til Tyskland og passerer Köln og Düsseldorf og videre frem til vakre Rhindalen og koselige Rüdesheim. Her skal vi bo midt i byen. Felles middag om kvelden.

Mandag, tirsdag og onsdag: Rüdesheim Frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. Den første formiddagen drar vi på båttur langs Rhinen. Vi passerer små, koselige landsbyer, skråninger med vinranker så langt øyet kan se og flotte borger på toppen av fjellene. Vi kommer til St. Goarshausen hvor vi forlater skipet og drar opp til den verdensberømte Loreleyklippen. Etter besøket her fortsetter vi nedover langs Rhinen til Koblenz hvor vi stopper ved Deutsches Eck hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi returnerer til Rüdesheim utpå ettermiddagen.  En dag bruker vi til å bli mer kjent i Rüdesheim og omegn. Bussen tar oss med gjennom vinlandsbyen Assmanshausen opp til det kjente Niederwaldmonumentet. Her får vi en flott utsikt over Rüdesheim og Rhindalen. Vi har inkludert vinsmaking før de som ønsker det kan gå ned gjennom vinmarkene til Rüdesheim, ta taubanen eller man kan bli med bussen ned igjen. Vi skal også på utflukt til vakre Moseldalen. Vi skal besøke koselige Cochem hvor vi får tid til å spise lunsj, eller hva med et besøk på borgen? Herfra fortsetter vi langs flaskegrønne Moselelven gjennom koselige landsbyer til Bernkastel-Kues. Her får vi tid til å se oss rundt i den koselige byen med sine brosteinsbelagte gater, og vinrankene som omgir hele sentrum. Vi returnerer til i Rüdesheim i tide for middag.

Torsdag: Rüdesheim – Flensburg Etter frokost forlater vi Rhindalen for denne gang. Vi kjører raskt ut på Autobahn og følger denne forbi Frankfurt, Göttingen, Hannover og Hamburg frem til Flensburg hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til middag om kvelden.

Fredag: Flensburg – hjem Vi spiser en litt tidlig frokost på hotellet før vi kjører det siste stykket opp til opp gjennom Danmark til Hirtshals. Her går vi om bord i fergen til Kristiansand, avgang kl.12,15. Etter bare drøye 3 timer er vi tilbake i Norge, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar
*Lunsjbuffet på fergen Hirtshals-Kristiansand kr. 280,-