Rorbuferie i Lofoten

Stupbratte fjell og små trivelige fiskevær i Nord-Norge

Avreisedato: 04. juli 2022 | 10 dager | Turpris: 15690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Fiskevær og unik natur i Lofoten

Vi bor 4 netter på Anker Brygge i flotte rorbuer!

Helgeland og Lofoten, steder som gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. I år gir vi dere en mulighet til å oppleve denne delen av landet, som kanskje er ukjent for mange. Flotte bussetapper opp til Svolvær tar oss gjennom Norges vakre land og vi får se flere kjente steder underveis. Turen går fra åpne landskap med skogkledde lier til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet og til vakre fiskevær. Vi utforsker det fantastiske landskapet i Svolvær på flere utflukter og vi skal bo i rorbuer – ekte Lofoten-stil! Vi besøker også Vikingmuseet som er bygget rundt et stort vikinghus – det største i området. Denne naturopplevelsen bør alle unne seg minst en gang i livet! 

 

Tilbake til reiseoversikt

Vi får oppleve spektakulær natur!

4 netter i Rorbu i Svolvær

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 15690
Sted: Norge, Lofoten
Avreisedato: 04. juli 2022
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 13. juli 2022

Program

Mandag: Hjem – Trondheim Vi starter fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 til Oslo. Herfra følger vi E-6 nordover mot Elverum. Videre opp Østerdalen forbi Alvdal og herfra til Trondheim og vårt hotell. Underveis har vi inkludert en enkel lunsj fra bussen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag: Trondheim – Mo i Rana Etter frokost tar vi plass i bussen. Nå går det fort nordover. Vi følger E-6 forbi Steinkjer og Snåsavatnet før vi passerer grensen til Nordland ved Majavatnet. Herfra fortsetter vi til Mosjøen og videre over Korgenfjellet til Mo i Rana hvor skal vi bo denne natten. Middag på hotellet om kvelden.

Onsdag: Mo i Rana – Svolvær Etter frokost går ferden videre. Vi kjører opp Dunderlandsdalen til Saltfjellet hvor vi passerer polarsirkelen. Videre nordover Saltdalen forbi Rognan, Fauske til Ulvsvåg, og videre til Bognes. Her tar vi fergen over til Løddingen. Herfra kjører vi Lofast-forbindelsen frem til Svolvær, hvor vi skal bo 4 netter på Anker Brygge i flotte rorbuer (en rorbu består av 2 soverom, 2 bad med felles stue og kjøkken).

Torsdag, fredag og lørdag: I Svolvær Nå skal vi oppholde oss noen dager i naturskjønne omgivelser i Lofoten. Vi vil gjennomføre ulike utflukter slik at vi blir kjent i området. Selvsagt skal vi kjøre hele Lofoten ut, fra Svolvær til Å. Vi opplever det fantastiske landskapet denne strekningen har å tilby med stupbratte fjell og små, trivelige fiskevær som Henningsvær, også kjent som ”Lofotens Venezia”. I løpet av oppholdet skal vi også besøke Vesterålen, og bli med Hurtigruten tilbake til Svolvær. Først tar vi en avstikker til Laukvik -kjent fra TV serien «Da damene dro». Herfra videre til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Melbu. Herfra er det ikke langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd før Hurtigruten har avgang kl.15,15. Denne tar oss med på den mest spektakulære delen av Hurtigrutens reise. Vi kjører gjennom Raftsundet og inn i Trollfjorden, før vi ankommer Svolvær kl.18,30.

Ellers finnes det mange tradisjonelle museer som kan fortelle oss om historien og kulturen til dette området. Vi kan besøke Lofotmuseet, Galleri Lofotens Hus med kunstneren Karl Erik Harr. Vi skal også besøke Vikingmuseet, som er bygget opp rundt det største vikinghuset som noensinne er funnet i dette området.

Søndag: Svolvær – Bodø Etter noen uforglemmelig dager må vi ta fatt på hjemveien. Vi skal også benytte denne dagen i Lofoten og setter kursen mot sydspissen på øya. I løpet av dagen skal vi besøke glasshytta i Vikten,  Ramberg, Smeden i Sund, Reine og Å før vi setter kursen mot Moskenes og kveldsfergen til Bodø, hvor vi skal bo denne natten.

Mandag: Bodø – Mosjøen Frokost på hotellet. Vi kjører inn på Rv. 17 – Nord-Norges kystriksvei som vi følger til Mosjøen. En av vårt lands vakreste veistrekninger. Vi kjører til Saltstraumen før vi fortsetter gjennom Svartistunnellen (en av Norges lengste). Herfra følger vi Hålandsfjorden til Forøy, hvor vi får se noen av Svartisens brearmer. Vi tar ferge fra Forøy til Ågeskaret. Så krysser vi over halvøya mellom Ågeskaret og Vågaholmen, før vi tar fatt på fergeturen til Kilboghamn som går over fire fjordarmer, med prektig utsikt over havet. Vi kjører langs fjord og fjell, fra Sjona til Nesna. Her ferger vi over Ranafjorden til Levang. Herfra langs Vefsnfjorden til Mosjøen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Tirsdag: Mosjøen – Røros Frokost. I dag kjører vi ut på E-6 og passerer  Nordlandsporten, videre langs Snåsavatnet forbi Steinkjær til Værnes, der vi tar av og følger Rv.705 forbi Selbu og Tydal før vi ankommer Bergstaden Røros. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Røros – hjem Vi inntar en god frokost på hotellet før vi tar fatt på turens siste etappe. Vi kjører forbi Tynset og Alvdal til Atnaosen, der vi svinger av på Friisveien til Ringebu og Lillehammer. Fra Lillehammer kjører vi til Oslo, herfra følger vi E-18 hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*1 enkel busslunsj
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 860,-