Rørosmartnan og vinteridyll på Savalen Fjellhotell

«… gå på oppdagelsesferd på Rørosmartnan som foregår innimellom historiske trebygninger og de gamle slagghaugene i sentrum»

Avreisedato: 19. februar 2024 | 4 dager | Turpris: 5990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 2
Bussreiser

Opplev stemningen på Rørosmartnan!

Vi får med oss lokalguide som forteller den interessante historien til Røros og Rørosmartnan!

Fargerike hus, hvit snø og en fortryllende blåtime – går det an å finne en mer perfekt ramme rundt Rørosmartnan som foregått samme uke siden 1842? Rørosmartnan er fremdeles en begivenhet hvor tradisjonene lever videre, og bodene som er spredt utover i byen byr på lokalmat, gamle håndtverkstradisjoner og kjøring med hest og slede. Vi bor og koser oss på flotte Savalen Fjellhotell & Spa med sine mange salonger, flotte spa-anlegg og fantastisk utsikt over vakre fjellheim, og med Røros ikke langt unna.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev den historiske Rørosmartnan

Vi bor godt på Savalen Fjellhotell

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5990
Sted: Norge, Røros, Savalen
Avreisedato: 19. februar 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 22. februar 2024

Program

Mandag: Hjem – Savalen Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 forbi Oslo, videre opp forbi Minnesund, Elverum og Rena, hvor elvene Rena og Glomma renner sammen. Vi følger Glomma langs vestsiden av Østerdalen til Koppang, Atna og Alvdal. Herfra fortsetter vi til Fåset hvor vi svinger av fra hovedveien og kjører de siste kilometerne i vakkert fjellterreng forbi gamle gårdsbruk og hytter før vi 730 meter over havet stanser utenfor Savalen Fjellhotell. Vi samles til felles middag.

Tirsdag og onsdag: På Savalen Frokost og middag hver dag. Den første dagen drar vi til Røros – Bergstaden – den gamle gruvebyen på fjellet som ligger en drøy times kjøring fra Savalen. Gjort kjent ikke minst av dikterhøvdingen Johan Falkberget. Vi får med oss guide som forteller oss den interessante historien til Røros og Rørosmartnan før vi parkerer bussen, og får resten av dagen til å gå på oppdagelsesferd på Rørosmartnan som foregår innimellom historiske trebygninger og de gamle slagghaugene i sentrum. Her er det spennende boder, god stemning med musikk, og forskjellige aktiviteter man kan bli med på. Utpå ettermiddagen setter vi kursen tilbake til Savalen for middag i fred og ro. Den andre dagen er det opp til deg hva du ønsker. Bussen tar med de som vil tilbake til Røros og Rørosmartnan, mens de som ønsker kan bli igjen på hotellet. Hva med å ta seg et besøk i den fantastiske Spa-avdelingen med flott utsikt over områdene rundt, eller en tur på ski?

Torsdag: Savalen – hjem Vi spiser god frokost før vi pakker i bussen og kjører til Alvdal og videre ned Østerdalen og ut på E6 forbi Oslo. Herfra videre sørover langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder mot Kristiansand.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1200,-