Østersjøens perle – Rügen og Hansabyen Stralsund

Bli med til Rügen og Stralsund – spennende historie og idylliske badebukter

Avreisedato: 26. august 2019 | 5 dager | Turpris: 5690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Fantastiske Rügen og Stralsund

“Guide tar oss med på vandring i den koselige gamlebyen til Stralsund”

Rügen er med sine hvite sandstrender, skoglunder og nasjonalpark en fantastisk destinasjon for å oppleve naturen. Den sjarmerende arkitekturen med flotte fasader og store hus som vi finner både i Rügen og Stralsund vitner om en rik fortid! Rügen var et yndet feriemål på 1800 og 1900 tallet -og kjentfolk som Bismarck, Thomas Mann og Albert Einstein tilbragte alle sommeren her. Selv om tusener kommer på ferie til Rügen hvert år er det fortsatt god plass langs øyas flotte kyststrekning. Området har i tillegg en fascinerende historie fra hansatiden som vi blir bedre kjent med på byvandring i Stralsund. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev fantastiske Rügen

Vi bor sentralt i den koselige Hansabyen Stralsund

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5690
Sted: Tyskland, Stralsund, Rügen
Avreisedato: 26. august 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 30. august 2019

Program

Mandag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går vi om bord i fergen til Strømstad, avgang kl.13,30. Etter 2,5 timer er vi fremme i Sverige og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene til Gøteborg. Her går vi om bord i nattfergen til Kiel. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Tyskland Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel og tar plass i bussen. Vi setter kursen østover langs Østersjøkysten mot Hansabyen Stralsund, hvor vi skal bo i 2 netter. Vi ankommer byen ved lunsjtid. Byen ligger på fastlandet like ved broen over til Rügen, og står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er godt bevart, og midt i finner vi rådhuset som påståes å være Østersjøområdets vakreste. De flotte fasadene og store husene vi finner her vitner om en rik fortid. Om ettermiddagen får vi med oss guide som tar oss med på en ettermiddagsvandring i den koselige gamlebyen. Om kvelden samles vi til felles middag. Den andre dagen under oppholdet spiser vi frokost på hotellet, før vi møter vår lokalguide som tar oss med over til Rügen. Vi kjører langs kysten og får oppleve noen av de fortryllende badebyene, med flott arkitektur og vakkert landskap. Små alléer og fiskelandsbyer hvor tiden ser ut til å stå stille, samt idylliske bukter preger øya. Vi er tilbake i Stralsund utpå sen ettermiddag. Felles middag om kvelden. Den siste dagen har vi avreise fra Stralsund om morgenen vi kjører til Hansabyen Lübeck, hvor vi får tid til å se oss rundt på egenhånd. Herfra er det ikke langt igjen til Kiel, hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Om bord har vi inkludert plass i innvendige lugarer, og samles til felles middag etter avgang.

Fredag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Gøteborg som vi ankommer i 9 tiden. Vi tar plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi går om bord i båten til Sandefjord. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge kl.14,30, og kjører de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*4 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 960,-
*Lunsjbuffet Sandefjord-Strømstad kr. 480,- (totalt for tur/retur)
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt for tur/retur)