Østersjøens perle – Rügen og Hansabyen Stralsund

Bli med til Rügen og Stralsund – spennende historie og idylliske badebukter

Avreisedato: 09. juni 2022 | 6 dager | Turpris: 8590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Fantastiske Rügen og Stralsund

“Guide tar oss med på vandring i den koselige gamlebyen til Stralsund”

Rügen er med sine hvite sandstrender, skoglunder og nasjonalpark en fantastisk destinasjon for å oppleve naturen. Den sjarmerende arkitekturen med flotte fasader og store hus som vi finner både i Rügen og Stralsund vitner om en rik fortid! Rügen var et yndet feriemål på 1800 og 1900 tallet -og kjentfolk som Bismarck, Thomas Mann og Albert Einstein tilbragte alle sommeren her. Selv om tusener kommer på ferie til Rügen hvert år er det fortsatt god plass langs øyas flotte kyststrekning. Området har i tillegg en fascinerende historie fra hansatiden som vi blir bedre kjent med på byvandring i Stralsund. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev fantastiske Rügen

Vi bor sentralt i den koselige Hansabyen Stralsund

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8590
Sted: Tyskland, Stralsund, Rügen
Avreisedato: 09. juni 2022
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 14. juni 2022

Program

Torsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten, så den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter ned gjennom Østfold. Vi ender opp i Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag. 

Fredag, lørdag, søndag og mandag: I Tyskland Vi har inkludert frokost hver morgen, samt middag hver dag unntatt en kveld. Vi ankommer Kiel om morgenen, og tar plass i bussen. Vi setter kursen østover langs Østersjøkysten mot Hansabyen Stralsund, hvor vi skal bo i 3 netter. Underveis stopper vi i Schwerin hvor vi skal besøke flotte Schloss Schwerin som ligger å speiler seg i innsjøen. Vi får høre den interessante historien, og kan også se osss rundt i den vakre hagen før vi kjører til Stralsund. Den ene dagen under oppholdet i Tyskland får vi med oss guide som viser oss rundt i gamlebyen i Stralsund. Byen ligger på fastlandet like ved broen over til Rügen, og står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er godt bevart, og midt i finner vi rådhuset som påståes å være Østersjøområdets vakreste. De flotte fasadene og store husene vi finner her vitner om en rik fortid. Den andre dagen under oppholdet møter vi vår lokalguide som tar oss med over til Rügen. Vi kjører langs kysten og får oppleve noen av de fortryllende badebyene, med flott arkitektur og vakkert landskap. Små alléer og fiskelandsbyer hvor tiden ser ut til å stå stille, samt idylliske bukter preger øya. Vi gjør også en stopp ved feriestedet Prora. Her finner vi restene av det 4,5 kilometer lange feriestedet som Hitler bygde like før krigen med plass til over 20 000 ferierende gjester. Felles middag om kvelden. Den siste dagen har vi avreise fra Stralsund om morgenen vi kjører til Hansabyen Lübeck, hvor vi får tid til å se oss rundt på egenhånd. Herfra er det ikke langt igjen til Kiel, hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Om bord har vi inkludert plass i innvendige lugarer.

Tirsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor  de som skal av fra Sandefjord og sørover tar fergen over til Sandefjord kl.12,00. Mens ferga går over til Sandefjord kjører bussen via Østfold og Moss-Horten og slipper av de som skal av her før den er i Sandefjord og tar med de som skal sørover tilbake til sine påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*5 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 1 375,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt for tur/retur)