Sagnomsuste Island

“Vi kjører videre til Gullfoss, før vi fortsetter til et område med geotermisk aktivitet og Strokkur geysir, som har utbrudd hvert 5. minutt»

Avreisedato: 15. april 2024 | 5 dager | Turpris: 11790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Sagnomsuste Island

Bli med og opplev spektakulær natur!

Island har en fascinerende historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid, og ble først bebodd av noen hardbarkede nordmenn på 800-tallet. Etter dette har både vikinger, munker, sjømenn, musikere, fiskere, politikere, forfattere og artister gjort sitt for å sette preg på historien til denne lille øya. Besøkende forlater Island fulle av energi, som kanskje kan godskrives energien fra geysirene som spruter opp, store åpne vidder med flott landskap, isbreer og vulkaner. Reykjavik er i tillegg til å være verdens nordligste hovedstad, også innehaver av verdens eldste parlament – Alltinget ble grunnlagt i år 930.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spektakulær natur

Fascinerende historie

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 11790
Sted: Island, Reykjavik
Avreisedato: 15. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 19. april 2024

Program

Mandag: Hjem – Island Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen og tar med deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Reykjavik med avgang kl.13,50. Etter 2 timer ankommer vi Island, og tar plass i bussen som tar oss det siste stykket inn til Reykjavik hvor vi sjekker inn på Hotel Klettur i sentrum av byen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: På Island Vi har frokost inkludert hver morgen, samt middag to kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen har vi inkludert utflukt til den såkalte gylne sirkel. Vi starter dagen med å dra til Tingvellir Nasjonalpark som står på UNESCOs verdensarvliste. Tingvellir er også det eneste stedet i verden hvor man kan stå på den europeiske kontinentalsokkelen og se over til den amerikanske kontinentalsokkelen. Her finnes verdens eldste parlament som ble grunnlagt i år 930. Vi kjører videre til Gullfoss, før vi fortsetter til et område med geotermisk aktivitet og Strokkur geysir, som har utbrudd hvert 5. minutt. Etter besøket kjører vi via Skalholt kirke tilbake til Reykjavik. Den andre dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på vandretur i Reykjavik sentrum. Vi får se de mest kjente severdighetene, høre den interessante historien om øya samt får tips om hva vi kan gjøer under resten av oppholdet. Den siste utfluktsdagen drar vi til den sørlige delen av Island. Området er kjent for sitt vakre landskap, fantastiske vannfall, jordbruksområder og store områder med sort sand, flotte isbreer og små landsbyer. Vi gjør flere stopp underveis, blant annet ved fossefallene Seljandsfoss og kystbyen Vik. Etter en opplevelsesrik dag er vi tilbake i Reykjavik utpå ettermiddagen.

Fredag: Island – hjem Vi spiser tidlig frokost før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.07,50. Etter drøye 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 000,-