Savalen – fjelltur i vakre høstfarger!

Avreisedato: 08. september 2020 | 4 dager | Turpris: 5790

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 2
Bussreiser

Hva er vel vakrere enn å dra til fjells på høsten hvor vi finner lyng og løvtrær i en fantastisk fargeprakt? Vi skal kose oss på flotte Savalen Fjellhotell med sine mange salonger og flotte fellesområder med utsikt over naturen rundt. Omgitt av Savalensjøen, omkranset av vakre fjelltrakter, idylliske setervanger og gamle gårdsbruk, og med Røros ikke lan

Flotte naturopplevelser med Røros

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5790
Sted: Norge, Savalen
Avreisedato: 08. september 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 11. september 2020

Program

Tirsdag: Hjem – Savalen Vi har avreise fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 forbi Oslo, videre opp forbi Minnesund, Elverum og Rena, hvor elvene Rena og Glomma renner sammen. Vi følger Glomma langs vestsiden av Østerdalen til Koppang, Atna og Alvdal. I Alvdal stopper vi ved Aukrustsenteret hvor vi har inkludert inngang til Aukrusts rike. Etter besøket her fortsetter vi til Fåset hvor vi svinger av fra hovedveien og kjører de siste kilometerne i vakkert fjellterreng forbi gamle gårdsbruk og hytter før vi 730 meter over havet stanser utenfor Savalen Fjellhotell. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag og torsdag: På Savalen Frokost og middag hver dag. Den ene dagen drar vi til Røros – Bergstaden – den gamle gruvebyen på fjellet. Gjort kjent ikke minst av dikter-høvdingen Johan Falkberget. Her opplever du en gammel trehusbebyggelse bevart slik den opprinnelig var med sine trange smug og gater innimellom slagghaugene fra gruvedriften. For de som ønsker det blir det tid til litt shopping, eller vi kan besøke Røros museum – her kan vi oppleve tiden fra 1600-tallet frem til i dag. Røros er full av severdigheter og opplevelser. Visste du forresten at Røros er oppført på UNESCO’s verdensarvliste over bevaringsverdige kulturminner? Vi returnerer til Savalen utpå ettermiddagen. Den andre dagen drar vi på tur gjennom vakkert fjellterreng frem til Sølensjøen, vi gjør først en stopp ved det kjente Jutulhøgget før vi fortsetter til Rendalen Bygdemuseum hvor vi bl.a. stifter bekjentskap med Vesleblakken herfra fortsetter vi til Norges største og eldste innlandsfiskevær, Fiskevollen ved Sølesjøen. Her kan vi nye en god medbrakt lunsjpakke fra Savalen. Det gode fiske i sjøen er sagnomsust, og det er et fantastisk terreng vi får oppleve. Vi er tilbake på Savalen tidlig ettermiddag, og får fri til og kose oss eller gå en tur i den gode fjelluften.

Fredag: Savalen – hjem Vi spiser god frokost før vi pakker i bussen og kjører langs Savalensjøen til Folldal, Enden og videre over det fantastiske Ringebufjellet til Ringebu. Herfra ned Gudbrandsdalen til Lillehammer hvor vi fortsetter forbi Gjøvik, Brandbu, Hønefoss til Drammen og herfra langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 600,-