Solskinnsøya Bornholm

Bli kjent med Bornholms spennende historie og vakre natur denne sommeren!

Avreisedato: 16. august 2019 | 6 dager | Turpris: 7990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 2
Pensjonistforbundet

Idylliske Bornholm 

“Vi besøker Christiansø med sin barske natur og spesielle atmosfære”

Denne øya er virkelig en perle! Her finner man fred og ro til å koble av fra hverdagens stress. Bornholm er også stedet i Danmark som har flest solskinnstimer og blir derfor kalt solskinnsøya.  På øya finner du mange idylliske, små tettstede, en spennende historie og vakker natur. Byen Rønne er ekstra sjarmerende med brosteinsgater, gamle bindingsverkshus og har et intimt og vennlig småbymiljø. Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeingprogram. Nordens største festningsruin, Hammershus festning, Gudhjem og øya Christiansø er noen få høydepunkter vi får oppleve underveis!  Bli med på en uforglemmelig bussreise til den vakre solskinnsøya Bornholm denne sommeren!

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Inkludert ett innholdsrikt program på solskinnsøya

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7990
Sted: Danmark, Bornholm
Avreisedato: 16. august 2019
Avreisested: Gardermoen & Oslo S
Hjemreisedato: 21. august 2019

Program

Fredag: Hjem – Bornholm Bussen starter fra Gardermoen kl.10,00 og Thon Hotel Opera i Oslo sentrum kl.10,45. Herfra fortsetter bussen sørover gjennom Østfold og inn i Sverige. Vi gjør flere stopp underveis for beinstrekk og muligheter for å kjøpe seg noe å bite i.  Vi kjører forbi Gøteborg og Helsingborg frem til Ystad. Her tar vi kveldsbåten til Bornholm som tar en drøy time. Vi er fremme ca. kl.22,00 på gode Hotel Griffen som blir vårt hjem de neste 4 nettene.

Lørdag, søndag og mandag: Bornholm Frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder under oppholdet. Den ene dagen møter vi vår lokalguide som tar oss med til Syd-Bornholm. Vi besøker bl.a. Svaneke og Dueodde med sin 20 km lange strand før vi returnerer til Rønne. En annen dag drar vi på utflukt til Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Hasle og Hammershus festning (Nordens største festningsruin) som ble bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Vi skal også besøke Gudhjem som med sitt spesielle lysforhold har tiltrukket seg mange anerkjente kunstnere. Den siste utfluktsdagen møtes vi for å dra til Ertholmene som ligger en times båttur utenfor Bornholm. Vi besøker øya Christiansø, som med sin barske natur og kun 120 innbyggere har en meget spesiell atmosfære. Ute på øya finner vi restene etter Christian V´s festning og flåtebase. På vei tilbake til Rønne besøker vi Østerlars Rundkirke. Den ene kvelden under oppholdet har vi inkludert grillaften på Bornholms eneste vingård; Lille Gadegård.

Tirsdag: Bornholm – København Vi spiser frokost, før vi tar farvel med Bornholm. Vi går om bord i fergen til fastlandet, og etter bare 1,5 time er vi tilbake i Sverige. Herfra kjører vi over Øresundsbroen til København. Her får vi tid til å spise lunsj på egenhånd eller ta oss en tur på Strøget før vi kjører til fergeterminalen. Her går vi om bord i DFDS Seaways som tar oss med tilbake til Oslo kl.16,30. Vi kan kose oss i en av salongene rundt om på skipet.

Onsdag: Bornholm – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Oslo som vi ankommer kl.09,45. Her venter bussen for å ta oss med tilbake til sentrum, og videre opp til Gardermoen som vi ankommer ca. kl.11,00.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*5 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)
*Rom med havsutsikt på Bornholm kr. 1 050,- (per rom)
*Utvendig lugar på København-Oslo kr. 200,- (per lugar)