Solskinnsøya Bornholm

Flott natur og små, koselige havnebyer på Bornholm

Avreisedato: 11. august 2023 | 5 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Sol, hav og middelalderruiner på Bornholm

Vi besøker nordens største festningsruin på Bornholm

Bornholm er en perle. Her finner man fred og ro, og kan koble av fra hverdagens stress. Bornholm er også stedet i Danmark som har flest solskinnstimer og blir derfor kalt solskinnsøya. Øya har mange idylliske, små tettsteder, og byen Rønne er ekstra sjarmerende med brosteinsbelagte gater, gamle bindingsverkshus og har i det hele tatt et intimt og vennlig småbymiljø. Under oppholdet på Bornholm har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeingprogram, og vi har inkludert ”all inclusive” hver kveld. Bli med og opplev solskinnsøya!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev hele Bornholm på våre inkluderte utflukter

Stedet med flest soltimer i hele Danmark!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Danmark, Bornholm
Avreisedato: 11. august 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 15. august 2023

Program

Fredag: Hjem – Bornholm Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten, så den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter ned gjennom Østfold. Vi passerer grensen til Sverige Gøteborg og Helsingborg frem til Ystad. Her går vi om bord i kveldsbåten til Bornholm som tar en drøy time.  Vi er fremme ca kl.20,30 på gode Hotel Abildsgård som ligger i vakre omgivelser på Nordbornholm – like ved havet.  Felles middag om kvelden.

Lørsdag, søndag og mandag: Bornholm Frokost hver morgen og all inclusive hver kveld fra 18-21 (middagsbuffet og drikke). Den ene dagen møter vi vår lokalguide som tar oss med til Syd-Bornholm. Vi besøker bl.a. Svaneke og Dueodde med sin 20 km lange strand før vi returnerer til Rønne. En annen dag drar vi på utflukt til Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Allinge og Hammershus festning (Nordens største festningsruin) som ble bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Vi skal også besøke Gudhjem som med sitt spesielle lysforhold har tiltrukket seg mange anerkjente kunstnere. Den siste utfluktsdagen møtes vi for å dra til Ertholmene som ligger en times båttur utenfor Bornholm. Vi besøker øya Christiansø, som med sin barske natur og kun 120 innbyggere har en meget spesiell atmosfære. Ute på øya finner vi restene etter Christian V´s festning og flåtebase. På vei tilbake til Rønne besøker vi Østerlars Rundkirke. 

Tirsdag: Bornholm – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi tar farvel med Bornholm for denne gang. Vi går om bord i fergen til fastlandet, og etter bare 1,5 time er vi tilbake i Sverige. Herfra kjører vi nordover forbi Helsingborg og Gøteborg frem til Strømstad hvor vi går om bord i fergen til-bake til Sandefjord med avgang kl.17,00. Mens ferga går over til Sandefjord kjører bussen via Østfold og Moss-Horten og slipper av de som skal av her før den er i Sandefjord og tar med de som skal sørover tilbake til sine påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*4 middager all inclusive
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 820,-