Solskinnsøya Bornholm

Flott natur og små, koselige havnebyer på Bornholm

Avreisedato: 21. juni 2020 | 7 dager | Turpris: 7490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Bussreiser

Sol, hav og middelalderruiner på Bornholm

Vi besøker nordens største festningsruin på Bornholm

Bornholm er en idyllisk perle. Her finner man fred og ro, og kan koble av fra hverdagens stress. Dette er dessuten stedet i Danmark med flest solskinnstimer , og blir derfor kalt solskinnsøya. Her finnes mange idylliske, små tettsteder, og byen Rønne er ekstra sjarmerende med brosteinsbelagte gater og gamle bindingsverkshus . Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeingprogram. Vi får blant annet utforsket Nordens største festningsruin, Gudhjem med sin unike lysforhold, Christiansø og en 20 km lang strand! Vi har også inkludert en grillaften på en koselig vingård; Lille Gardegård. Bli med og opplev solskinnsøya sammen med oss i sommer!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev hele Bornholm på våre inkluderte utflukter

Stedet med flest soltimer i hele Danmark!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 7490
Sted: Danmark, Bornholm
Avreisedato: 21. juni 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 27. juni 2020

Program

Søndag: Hjem – Bornholm Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord. Her tar vi fergen til Strømstad, avgang kl.10,00. Etter 2,5 timer ankommer vi Sverige og tar plass i bussen som tar oss med forbi Gøteborg og Helsingborg frem til Ystad. Her går vi om bord i kveldsbåten til Bornholm som tar en drøy time. Vi er fremme ca kl.22,00 på gode Hotel Griffen som blir vårt hjem i  6 netter

Mandag-fredag: Bornholm Frokost inkludert hver dag, og middag 3 kvelder under oppholdet. Den ene dagen møter vi vår lokalguide som tar oss med til Syd-Bornholm. Vi besøker bl.a. Svaneke og Dueodde med sin 20 km lange strand før vi returnerer til Rønne. En annen dag drar vi på utflukt til Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Hasle og Hammershus festning (Nordens største festningsruin) som ble bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Vi skal også besøke Gudhjem som med sitt spesielle lysforhold har tiltrukket seg mange anerkjente kunstnere. Den siste utfluktsdagen møtes vi for å dra til Ertholmene som ligger en times båttur utenfor Bornholm. Vi besøker øya Christiansø, som med sin barske natur og kun 120 innbyggere har en meget spesiell atmosfære. Ute på øya finner vi restene etter Christian V´s festning og flåtebase. På vei tilbake til Rønne besøker vi Østerlars Rundkirke. Den ene kvelden under oppholdet har vi inkludert grillaften på Bornholms eneste vingård; Lille Gadegård. Vi har også 2 fridager til å nyte livet på Bornholm.

Lørdag: Bornholm – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi tar farvel med Bornholm for denne gang. Vi går om bord i fergen til fastlandet, og etter bare 1,5 time er vi tilbake i Sverige. Herfra kjører vi nordover forbi Helsingborg og Gøteborg frem til Strømstad hvor vi går om bord i fergen til-bake til Sandefjord med avgang kl.18,30. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 440,-