Solskinnsøya Bornholm med en smak av 17.mai i Oslo

“…besøker vi Christiansø med sin barske natur og spesielle atmosfære”

Avreisedato: 17. mai 2024 | 5 dager | Turpris: 9790

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 10
Bussreiser

Perlen Bornholm

Vi besøker nordens største festningsruin på Bornholm

Bornholm er en perle. Her finner man fred og ro, og kan koble av fra hverdagens stress. Bornholm er også stedet i Danmark som har flest solskinnstimer og blir derfor kalt solskinnsøya. Øya har mange idylliske, små tettsteder, og byen Rønne er ekstra sjarmerende med brosteinsbelagte gater, gamle bindingsverkshus og har i det hele tatt et intimt og vennlig småbymiljø. Under oppholdet på Bornholm har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeingprogram, og vi har inkludert ”all inclusive” hver kveld. Bli med og opplev solskinnsøya!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev hele Bornholm på våre inkluderte utflukter

Stedet med flest soltimer i hele Danmark!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9790
Sted: Danmark, Bornholm
Avreisedato: 17. mai 2024
Avreisested: Kristiansand (via Oslo)
Hjemreisedato: 21. mai 2024

Program

Fredag: Hjem – Bornholm Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo. Siden det er 17. mai starter bussen litt ekstra tidlig slik at vi får et par timer til å gå oss en tur å oppleve den store folkefesten 17. mai er i Oslo. Kl.15,00 setter DFDS Seaways kursen mot København. Vi bor i innvendige lugarer, og samles til felles middag. Resten av ettermiddagen og kvelden fri til avslapning og hygge i skipets salonger.

Lørdag, søndag og mandag: I Danmark Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til København. Ved ankomst kl.10,00 setter vi kursen over Øresundbroen og kjører til Ystad. Her går vi om bord i båten til Bornholm som tar en drøy time.  Ved ankomst blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss med til Syd-Bornholm. Vi besøker bl.a. Svaneke og Dueodde med sin 20 km lange strand før vi avslutter på gode Hotel Abildsgård som ligger i vakre omgivelser på Nordbornholm – like ved havet.  Felles middag om kvelden. Frokost hver morgen og all inclusive hver kveld fra 18-21 (middagsbuffet og drikke). En annen dag drar vi på utflukt til Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Allinge og Hammershus festning (Nordens største festningsruin) som ble bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Vi skal også besøke Gudhjem som med sitt spesielle lysforhold har tiltrukket seg mange anerkjente kunstnere. Den siste utfluktsdagen møtes vi for å dra til Ertholmene som ligger en times båttur utenfor Bornholm. Vi besøker øya Christiansø, som med sin barske natur og kun 120 innbyggere har en meget spesiell atmosfære. Ute på øya finner vi restene etter Christian V´s festning og flåtebase. På vei tilbake til Rønne besøker vi Østerlars Rundkirke.

Tirsdag: Bornholm – hjem Frokost på hotellet, før vi tar farvel med Bornholm. Vi går om bord i fergen til fastlandet, etter bare 1,5 time er vi tilbake i Sverige. Herfra kjører vi nordover forbi Helsingborg og Gøteborg frem til Svinesund. Videre opp til Moss, med fergen over til Horten og herfra sørover mot Kristiansand.

MERK! De som har påstigning etter Horten på utreisen må komme seg hjem for egen kostnad fra Moss eller Horten.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*4 frokoster
*1 lunsj
*3 middager all inclusive
*1 middagsbuffet
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 140,- (NB! 2 enkeltrom deler et bad på hotellet)
*Enkeltrom med privat bad kr. 2 040,-
*Utvendig lugar Oslo-København kr. 700,- (totalt per lugar)