Sommer i Sverige med Glasriket, Kalmar og Øland

«Vi starter dagen med besøk på et glassverk. Alt glass blir laget for hånd ned til minste detalj, og vi får se hvordan ting blir laget»

Avreisedato: 08. august 2024 | 5 dager | Turpris: 7290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Sveriges sommerparadis – Øland, Glasriket og Kalmar

“Vi gjør også en stopp i Kalmar, hvor vi får se Kalmar Domkirke og Kalmar Slott”

Bli med oss til spennende Øland, Glasriket og Kalmar!  Det er havet, kysten, og skjærgården som gjør denne delen av landet til hele Sveriges sommerparadis. I innlandet finner vi store skoger, urørt natur, frisk luft og Glasriket med halvparten av Sveriges glassverk. I Østersjøen finner vi sommerperlen Øland, bestående av gammelt kulturlandskap med utallige spennende fortidsminner og gårder. På øya skal vi også besøke det svenske kongeparets sommerresidens «Solliden». Nyt en deilig spasertur i den vakre parken, omringet av skulpturer. Like i nærheten får vi også beskue Kalmar Domkirke og Kalmar slott. Opplev ekte sommeridyll i Sverige i sommer!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi besøker Solliden, Kongefamiliens sommerresidens

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7290
Sted: Sverige, Vaxjø
Avreisedato: 08. august 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 12. august 2024

Program

Torsdag: Hjem – Vaxjø Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen til Moss, og fortsetter videre sørover gjennom Østfold, inn i Sverige, forbi Gøteborg og Varberg, før vi kjører inn i landet og fortsetter til Vaxjø hvor vi ankommer i tide for middag. Her Skal vi bo på Quality Hotel Royal Corner i 3 netter. Vi samles til felles middag.

Fredag og lørdag: I Vaxjø Frokost inkludert hver dag. Den ene dagen får vi litt fri om formiddagen, før vi drar på utflukt til Glasriket. Vi starter dagen med besøk på et glassverk. Alt glass blir laget for hånd ned til minste detalj, og vi får se hvordan ting blir laget, samt at vi kan gjøre fordelaktige innkjøp. Om ettermiddagen skal vi besøke Sveriges største museum for ”De omreisende” hvor vi får høre både sanne og ”usanne” historier. Dette var folket som besøkte alle glassverkene for å finne jobb under Sveriges mest fattige periode.  Vi får også servert dagens middag her, og returnerer til hotellet utpå kvelden. Den andre dagen drar vi på utflukt til Øland. Vi besøker mange små, koselige byer og får også se ruiner fra fortiden. Vi skal også få se Solliden (det svenske kongefamiliens sommerresidens). Her går vi en tur i den vakre parken med skulpturutstilling. Underveis besøker vi også de sørlige delene av Øland. Vi gjør også en stopp i Kalmar, hvor vi får se Kalmar Domkirke og Kalmar Slott utenfra før vi returnerer til Vaxjø.

Søndag: Vaxjø – København (Oslo) Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører sørøstover gjennom Skåne. Denne landsdelen er kjent for sine mange slott og staslige bygninger. Undersveis skal vi besøke Bosjøkloster som var et benedektinerkloster fra 1100-tallet frem til 1500 tallet, men som siden det har vært i privat eie. Her får vi med oss en guide som viser oss noe av den flotte parken og forteller oss den interessante historien. Etter besøket her fortsetter vi over Øresundsbroen til København hvor vi går om bord i DFDS Seaways som skal ta oss til Oslo kl.15,00. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til middag.

Mandag: Oslo – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen mot Oslo som vi ankommer kl.10,00. Vi tar plass i bussen som kjører via Oslo S, før den setter kursen langs E-18 sørover mot Kristiansand tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 220,-
*Utvendig lugar København-Oslo kr. 600,- per lugar