Sommer i Sverige med Glasriket, Kalmar og Øland

«Vi starter dagen med besøk på et glassverk. Alt glass blir laget for hånd ned til minste detalj, og vi får se hvordan ting blir laget»

Avreisedato: 24. juli 2023 | 4 dager | Turpris: 5490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Sveriges sommerparadis – Øland, Glasriket og Kalmar

“Vi gjør også en stopp i Kalmar, hvor vi får se Kalmar Domkirke og Kalmar Slott”

Bli med oss til spennende Øland, Glasriket og Kalmar!  Det er havet, kysten, og skjærgården som gjør denne delen av landet til hele Sveriges sommerparadis. I innlandet finner vi store skoger, urørt natur, frisk luft og Glasriket med halvparten av Sveriges glassverk. I Østersjøen finner vi sommerperlen Øland, bestående av gammelt kulturlandskap med utallige spennende fortidsminner og gårder. På øya skal vi også besøke det svenske kongeparets sommerresidens «Solliden». Nyt en deilig spasertur i den vakre parken, omringet av skulpturer. Like i nærheten får vi også beskue Kalmar Domkirke og Kalmar slott på nært hold. Opplev ekte sommeridyll i Sverige i sommer!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi besøker Solliden, Kongefamiliens sommerresidens

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5490
Sted: Sverige, Vaxjø
Avreisedato: 24. juli 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 27. juli 2023

Program

Mandag: Hjem – Vaxjø Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandefjord. Her tar vi fergen til Strømstad, avgang kl.10.00. Vi har inkludert skipets gode brunsjbuffet. Etter 2,5 timer ankommer vi Sverige, og kjører raskt sørover forbi Gøteborg og Varberg, før vi kjører inn i landet og fortsetter til Vaxjø hvor vi ankommer i tide for middag. Her Skal vi bo på Quality Hotel Royal Corner i 3 netter. Vi samles til felles middag. 

Tirsdag og onsdag: I Vaxjø Frokost inkludert hver dag. Den ene dagen får vi litt fri om formiddagen, før vi drar på utflukt til Glasriket. Vi starter dagen med besøk på et glassverk. Alt glass blir laget for hånd ned til minste detalj, og vi får se hvordan ting blir laget, samt at vi kan gjøre fordelaktige innkjøp. Om ettermiddagen skal vi besøke Sveriges største museum for ”De omreisende” hvor vi får høre både sanne og ”usanne” historier. Dette var folket som besøkte alle glassverkene for å finne jobb under Sveriges mest fattige periode.  Vi får også servert dagens middag her, og returnerer til hotellet utpå kvelden. Den andre dagen drar vi på utflukt til Øland. Vi besøker mange små, koselige byer og får også se ruiner fra fortiden. Vi skal også få se Solliden (det svenske kongeparets sommerresidens). Her går vi en tur i den vakre parken med skulpturutstilling. Underveis besøker vi også de sørlige delene av Øland. Vi gjør også en stopp i Kalmar, hvor vi får se Kalmar Domkirke og Kalmar Slott utenfra før vi returnerer til Vaxjø. 

Torsdag: Vaxjø – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører nordover i Sverige frem til Trollhättan. Her tar vi en liten pause ved de 3 generasjoner med sluser som vi finner her. Videre opp gjennom Sverige frem til Strømstad. Her tar vi fergen tilbake til Sandefjord, avgang kl.18,30. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake mot våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 brunsjbuffet
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 900,-