Sommer i Trøndelag med Stiklestadspillet

«til Stiklestad hvor vi skal overvære det fantastiske Spelet om Heilag Olav»

Avreisedato: 24. juli 2024 | 5 dager | Turpris: 7990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Opplev det tradisjonsrike Stiklestad Spelet

Opplevelsesrik tur til Trøndelag

Bli med oss til Trondheim – den lille sjarmerende storbyen. Trondheim har en fantastisk spennende historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid, og det ligger en aura av kongelighet over byens historie. Etter at Olav Tryggvasson lot sitt sete bygge her i 997 ble Nidaros, senere Trondheim raskt et viktig handelssentrum. Vi besøker også Frosta hvor vi får se historiske attraksjoner som Frostating, Logtun og klosterruiner. Vi skal også få oppleve den fantastiske forestillingen Spelet om Heilag Olav på Stiklestad.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev den storslagne Nidarosdomen

Inkludert Spelet om Heilag Olav

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7990
Sted: Norge, Trondheim
Avreisedato: 24. juli 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 28. juli 2024

Program

Onsdag: Hjem – Trondheim Bussen starter i Kristiansand om morgenen og tar med deltagere langs E-18 til Oslo, herfra E-6 nordover mot Elverum. Videre opp Østerdalen forbi Alvdal, til Trondheim og vårt hotell beliggende midt i sentrum. Enkel lunsjpakke fra bussen underveis. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag og lørdag: I Trondheim Frokost inkludert hver dag, samt middag en dag i tillegg til ankomstdagen. Den første dagen blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på rundtur i sentrum av byen. Underveis på guidingen får vi se Nidarosdomen, den gamle bybroen, Stiftsgården utenfra. Vi får ettermiddagstimene fri, før vi sen ettermiddag kjører til Stiklestad hvor vi skal overvære det fantastiske Spelet om Heilag Olav som er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030. Den andre dagen slapper vi av i Trondheim. Hva med å besøke Sverresborg Folkemuseum som ligger ved ruinene av kong Sverres middelalderborg. Eller hva med å gå inn i Stiftsgården eller Nidarosdomen? Den siste dagen skal vi på en spennende utflukt til Frosta, hvor vi skal besøke Frostating og Tautra. Frostating var det største av de fire lagtingene i middelalderen – og har en historie tilbake til år 600 – og det var her den første lovboka som gjaldt for hele Norgesriket ble ferdig og innført i 1274. Vi stopper også ved Logtun Kirke som er en eldgammel steinkirke med historie tilbake til 1400 tallet. Etter besøket her kjører vi ut på øya Tautra hvor vi skal besøke restene av et Cistercinserklosert med historie tilbake til 1200 tallet. Her har vi også inkludert dagens lunsj på den sjarmerende Klostergården, hvor de også har gårdsbutikk og et mikrobryggeri. Vi returner til Trondheim utpå ettermiddagen.

Søndag: Trondheim – Hjem Vi inntar en god frokost på hotellet, før vi tar plass i bussen og setter kursen hjemover. Vi kjører til Oppdal, videre over Dovre til Dombås og ned Gudbrandsdalen forbi Lillehammer og Oslo. Herfra videre langs E-18 tilbake mot Kristiansand som vi ankommer om kvelden.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 lunsjer
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 400,-