Sommer i unike Krakow

Opplev byens vakre gamleby, Stare Miasto, markedsplassen Rynek Glowny, Wawelborgen og den jødiske bydelen Kazimiers.

Avreisedato: 02. juni 2019 | 5 dager | Turpris: 5590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Krakow | En av Europas vakreste byer

“I Krakow skal vi på guidet rundtur som tar oss med inn til det fantastiske St.Kings Kapell…”

Det er ikke lett å beskrive den unike karakteren til denne byen for de som ikke har vært her. I år 1000 ble det grunnlagt et romersk-katolsk bispesete og det kongelige slott ble reist på Wawel-høyden. Denne byen var også hovedstaden i Polen fra det 11. til 17. århundre og allerede i 1364 ble det første polske universitetet grunnlagt her. Byens unike gamleby gjør at Krakow er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg finner vi historiske severdigheter i nærheten av byen som saltgruvene i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau. Bli med til den flotte byen i sommer og få en minnerik opplevelse med flere spennende utflukter inkludert!

 

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi bor like ved gamlebyen

Reiseleder med på turen!

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5590
Sted: Polen, Krakow
Avreisedato: 02. juni 2019
Avreisested: Oslo Gardermoen,Bergen Flesland,Trondheim Værnes
Hjemreisedato: 06. juni 2019

Program

Søndag: Hjem – Krakow Vi har fremmøte på flyplassen i Norge på egenhånd. Fra Bergen går flyet 07,45, fra Oslo går flyet 13,00 og fra Trondheim går flyet 17,15 (de som kommer fra Bergen blir møtt av lokalguide ved ankomst som tar de med til hotellet. Oslo og Trondheim blir møtt av reiseleder). Etter 2 timer ankommer vi Polen og tar plass i bussen som tar oss med de siste minuttene inn til sentrum av Krakow og vårt hotell som ligger like ved gamlebyen hvor vi  skal bo i 4 netter.

Mandag, tirsdag og onsdag: I Krakow Frokost inkludert hver dag og middag 2 kvelder. Den ene dagen blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene i byen fram til markedsplassen. Etter besøket her tar vi plass i bussen og drar til den jødiske bydelen Kazimierz. Her tar guiden oss med på en vandretur i denne spesielle bydelen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi på vei tilbake til hotellet gjør en fotostopp ved Oscar Schindlers fabrikk, kjent fra filmen Schindlers Liste.  En annen dag kjører vi til de meget kjente Saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene i Wieliczka står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en guidet rundtur som blant annet tar oss inn i det fantastiske St. Kings Kapell, som med sin imponerende størrelse og vakre utskjæringer kan romme over 500 mennesker. Etter besøket returnerer vil til sentrum av Krakow i tide for lunsj på egenhånd. Den siste dagen blir det arrangert frivillig utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau med lokalguide mot tillegg i prisen. Denne bør bestilles samtidig med turen da antall plasser er begrenset.

Torsdag: Krakow – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Krakow. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo kl.12,15, Bergen kl.13,10  eller Trondheim kl.13,20. Etter 2 timer lander vi tilbake i Norge og tar farvel med de andre turdeltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Inngang og guiding i saltgruvene
*Lokalguide i Krakow og Kazimierz
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)
*Utflukt med inngang og guiding i Auschwitz kr. 390,- (begrenset antall)