Sommer på Åland

“…drar vi også på utflukt, og starter med besøk i Lemland og Svinø. Herfra tar vi båten ut til Fåglø”

Avreisedato: 04. august 2019 | 5 dager | Turpris: 6990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Utforsk sjarmerende Åland

Åland, beliggende midt i Østersjøen er som en perfekt blanding av Sverige og Finland. Språket og mange av tradisjonene er svenske, men øya og valutaen er under finsk styre. Øyriket er rikt på klipper og lyngheier, og har store arealer med furuskog. Man kommer derfor tett på naturen, og man finner et flott landskap og frisk luft her. Totalt består området av tilsammen 6 500 øyer, hvorav 65 av dem er bebodd med totalt 28000 innbyggere. Hovedstaden og den eneste byen på øya er Mariehamn, som har en historie tilbake til 1861.Vi bor midt i sentrum av Mariehamn og skal på flere spennende utflukter rundt omkring på øya. Opplev Åland sammen med oss i sommer!

 

Tilbake til reiseoversikt

Vi har inkludert ett rikholdig program underveis

Bli godt kjent med de andre deltakerne

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 6990
Sted: Åland, Finland
Avreisedato: 04. august 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 08. august 2019

Program

Søndag: Hjem – Uppsala Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen og tar med deltagere langs E-18 til Horten. Her tar vi den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter inn i Sverige. Vi passerer Karlstad og Ørebro før vi ankommer Uppsala hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Mandag: Uppsala – Åland Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen videre østover og kjører til Kappelskar hvor vi går om bord i fergen til Åland, avgang kl. 10,00. Lunsj på egenhånd om bord før vi ankommer Åland 2 timer senere. Ved ankomst blir vi møtt av lokalguide som tar oss med forbi Hammarlands kirke, en tur til Karningsunds fiskehavn, forbi jakt– og fiskemuseet til det store Post og tollhuset som ble oppført av den russiske tsaren. Herfra videre til Finstrøms kirke og Kastelholms Slott. Rundturen avsluttes i Mariehamn hvor vi skal bo midt i sentrum i 3 netter. Felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: På Åland Frokost inkludert begge dagene og felles middag en av dagene. Den første dagen blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en rundtur i ”hovedstaden” Mariehamn. Mariehamn er Ålands eneste by med så vel gamle som nye bygninger, og fra Badhusfjellet får vi et fint skue utover byen.  Ettermiddagen fri.  Den andre dagen drar vi også på utflukt, og starter med besøk i Lemland og Svinø. Herfra tar vi båten ut til Fåglø, hvor vi besøker Degerby. Her får vi blant annet se et statlig Tollhus i jugendstil. Vel tilbake på hovedøya besøker vi Skippergården Pellas og Ønningeby museum før vi er tilbake i Mariehamn og vårt hotell.

Torsdag: Åland – hjem Vi spiser en litt tidlig frokost på hotellet før vi kjører til fergeterminalen i Eckerø. Her går vi om bord i fergen tilbake til fastlandet, avgang kl.08,30. Om bord kan vi slappe av og gjøre fordelaktig taxfree handel. Etter ankomst fastlandet fortsetter vi raskeste vei gjennom Sverige, videre inn i Norge til Moss hvor vi tar fergen til Horten. Etter ankomst Horten fortsetter vi langs E-18 hjem.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 240,-