Sommer på den finske øyidyllen – Åland

“…drar vi også på utflukt, og starter med besøk i Lemland og Svinø. Herfra tar vi båten ut til Fåglø”

Avreisedato: 10. juni 2024 | 5 dager | Turpris: 8490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Utforsk sjarmerende Åland

Opplev Åland med oss i sommer!

Åland, beliggende midt i Østersjøen, er som en perfekt blanding av Sverige og Finland. Språket og mange av tradisjonene er svenske, men øya og valutaen er under finsk styre. På Åland kommer man tett på naturen, og man finner et flott landskap og frisk luft. Åland består av tilsammen 6500 øyer, hvorav 65 av dem er bebodd med totalt 28000 innbyggere. Hovedstaden og den eneste byen på Åland er Mariehamn, som har en historie tilbake til 1861.

 

Tilbake til reiseoversikt

Vi har inkludert ett rikholdig program underveis

Bli godt kjent med de andre deltakerne

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8490
Sted: Åland, Finland
Avreisedato: 10. juni 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 14. juni 2024

Program

Mandag: Hjem – Åland Bussen starter fra Kristiansand og tar med deltagere langs E-18 til Horten. Her tar vi den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter inn i Sverige. Vi passerer Karlstad og Ørebro frem til Grisslehamn. Her tar vi fergeturen over til den finske øyidyllen Åland kl.20,00. Etter 2 timer er vi fremme, og kjører det siste stykket til Mariehamn hvor vi skal bo midt i sentrum de neste 3 nettene.

Tirsdag og onsdag: På Åland Frokost og middag inkludert hver dag. Den første dagen blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en rundtur i ”hovedstaden” Mariehamn og nærområdet. Mariehamn er Ålands eneste by med så vel gamle som nye bygninger, og fra Badhusfjellet får vi et fint skue utover byen.  Vi får også se Finstrøms kirke og Kastelholms Slott før vi får ettermiddagstimene fri. Den andre dagen drar vi også på utflukt, og starter med besøk i Lemland og Svinø. Herfra tar vi båten ut til Fåglø, hvor vi besøker Degerby. Her får vi blant annet se et statlig Tollhus i jugendstil. Vel tilbake på hovedøya besøker vi Skippergården Pellas og Ønningeby museum før vi er tilbake i Mariehamn.

Torsdag: Åland – Ørebro Vi spiser frokost på hotellet før vi skal ut på en liten rundtur hvor vi skal besøke Hammarlands kirke, en tur til Karningsunds fiskehavn, forbi jakt- og fiskemuseet til det store Post og tollhuset som ble oppført av den russiske tsaren. Etter besøket her kjører vi til fergekaia i Eckerø. Her tar vi fergen til fastlandet kl.13,30. Etter 2 timer er vi fremme i Sverige og kjører det siste stykket frem til Ørebro hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Fredag: Ørebro – hjem Frokost på hotellet før vi setter kursen hjemover. Ved ankomst til Sverige tar vi plass si bussen og kjører raskeste vei via Karlstad tilbake til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten før vi fortsetter langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 400,-